Steven Defour op de Kapelmuur.
@Stevendefour Steven Defour op de Kapelmuur.

Defour voegt de daad bij het woord en test de Vlaamse wielerhellingen: “Enorm veel respect voor coureurs”

Hij had het al verklapt in een interview met uw krant en vandaag voegde hij de daad ook effectief bij het woord. In een fietstochtje over 122 kilometer reed Steven Defour naar de Muur van Geraardsbergen.

Hoe is het met de conditie van Steven Defour? Dat vroegen we de Antwerp-middenvelder zelf in een recent interview. “Zeer goed. Ik loop en ik fiets - 65 kilometer, soms meer dan 100. Nu de trainingen zijn gestopt en we vakantie hebben, ben ik van plan om met een maat de Muur op te rijden - zolang de kans bestond dat we nog zouden voetballen, vond ik dat te riskant.”

Enkele dagen na die uitspraak heeft Defour zijn doel bereikt. De middenvelder deelde op zijn social media een foto op de Kapelmuur vergezeld van een Strava-file. “Ik wou de heuvels uit de Ronde van Vlaanderen eens testen, wow. Respect voor de wielrenners”, schreef Defour bij zijn post. Het resultaat van een dag doorheen de Vlaamse Ardennen was een fietsotcht van 122 kilometer met ruim 1.500 hoogtemeter aan een gemiddelde snelheid van iets meer dan 26 kilometer per uur.

Lees ook:

Steven Defour - sinds donderdag met vakantie - heeft veel tijd om na te denken: “Meer en meer tik ik in: ‘Steven Defour + YouTube’”

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eric Marysse

    Waarom moet dat eigenlijk allemaal in het Engels. We moeten fier zijn op onze eigen taal en die zal altijd het Nederlands blijven !

  • Rik Hofman

    je moet eens zien waar de renners staan in de containercup: bovenaan. Zegt genoeg wie de meeste fysiek heeft.

Lees meer