Schouterden begroet zijn supporters na het verlies in OHL
BELGA Schouterden begroet zijn supporters na het verlies in OHL

Schouterden (Eupen) met succes in beroep tegen schorsing

Eupen-speler Nils Schouterden is met succes in beroep gegaan tegen de schorsing van drie speeldagen die hem dinsdag opgelegd was door de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De Beroepscommissie herleidde de straf tot een schorsing van één speeldag effectief en twee voorwaardelijk.

Bovenop die speeldagen moet Schouterden ook een boete van 300 euro betalen, die behouden blijft uit het vonnis van eerste aanleg. Schouterden mist de eerste twee speeldagen van het voetbalseizoen 2014-2015. Eentje effectief via deze schorsing, en een tweede omdat hij ook al aan vijf gele kaarten zit.

Schouterden krijgt de sanctie omdat hij afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen STVV (2-2 gelijkspel, tellend voor speeldag vijf van de eindronde voor promotie naar eerste klasse) tijdens een duel een elleboogstoot uitdeelde aan zijn rechtstreekse tegenstander.

De schorsing van drie speeldagen die op dinsdag was uitgesproken vond Schouterden er zwaar over. "Ik besef dat een elleboogstoot niet op een voetbalveld thuishoort, maar ik speel al vijf jaar profvoetbal zonder ook maar één rechtstreekse rode kaart te krijgen", zei de Eupenmiddenvelder. "Daarom reken ik op strafvermindering. Dit zou anders wel een hele zware straf zijn."

De Geschillencommissie Hoger Beroep besloot Schouterden deels in het gelijk te stellen. "Het scheidsrechtersverslag van Nicolas Laforge (die ondanks een oproeping overigens niet opdaagde op de zitting, red.) vermeldt niet met welke intentie de elleboogstoot gegeven werd", klinkt het in het besluit.

Lees meer