Beerschot-Wilrijk kampioen in allerlaatste seconde: 'Hitchcock-scenario'

Derdeklasser Beerschot-Wilrijk kroonde zich deze namiddag voor de derde keer op rij tot kampioen. Een titel die er pas in de allerlaatste seconde van blessuretijd kwam tegen Bocholt, toen Jimmy Fockaert een voorzet van Hernan Losada nog over de lijn kopte: 1-0.

Op deze zonnige namiddag juichten 11.628 supporters de clubs toe in de nagelbijtende match. Heel wat Beerschotsupporters die zich langs de lijn verzameld hadden, stormden meteen in extase het veld op, waarna de scheidsrechter wijselijk affloot.  Beerschot-Wilrijk was sinds vorige week al zeker van promotie naar de Superliga Amateurs, maar moest vandaag op zijn minst hetzelfde resultaat halen dan concurrent Oosterzonen om ook de titel mogen vieren.

Oosterzonen won met 1-2 op Diegem, waardoor het late doelpunt van Beerschot-Wilrijk nodig was om dubbel feest te mogen vieren op het Kiel. "Dit was een Hitchcock-scenario", zei Beerschot-Wilrijkcoach Dennis van Wijk: "Niet echt goed voor de gezondheid, maar de ontlading was zo des te groter."

Lees meer