2 Stijn Vreven.
BELGA Stijn Vreven.

Beerschot zet Stijn Vreven aan de deur, Hernan Losada pakt over

Stijn Vreven  is niet langer coach van Beerschot. Hernan Losada neemt over tot het einde van het seizoen. 

Vreven (46) betaalt de slechte seizoensstart cash: na 11 op 27 staat de ambitieuze club slechts vijfde in de stand in 1B en mag het de eersteperiodetitel vaarwel zeggen. In de zestiende finales van de Belgische beker werd er na verlengingen verloren van Anderlecht (2-3). Vorig seizoen waren Beerschot en Vreven heel dicht bij promotie, maar in de slotminuten van de play-offduels tegen KV Mechelen werd er nog verloren. In zijn tweede seizoen op het Kiel liep het een pak minder. Mentaal kreeg de spelersgroep begin juli ook een flinke dreun te verwerken in de zaak rond matchfixing, toen het BAS uitsprak dat KV Mechelen toch niet moest zakken en Beerschot gewoon in 1B bleef.

De Argentijn Losada (37) nam als speler van Beerschot in mei 2018 op het Kiel afscheid van zijn spelerscarrière. In drie passages speelde hij 7 seizoenen en bijna 200 wedstrijden voor Beerschot. Hij was sinds vorig seizoen assistent-trainer en lid van de technische commissie. Losada debuteert vrijdag als T1 met een thuiswedstrijd tegen Westerlo. Ook fysical coach Werner Martens neemt -in onderling overleg- afscheid van de club.

2 Losada bij zijn afscheid.
BELGA Losada bij zijn afscheid.

27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ETIENNE BOECKX

    Losada is zich al 4 jaar aan het voorbereiden ! Hij zal wel met een klein zaagje de poten onder de stoel van Stijn afgezaagd hebben he.

  • David Van Petegem

    De ideale springplank voor speler-trainer-manager-terreinverzorger-manusje van alles Kompany. In 1b mag dat.

Lees meer