Photo News

1B-ploeg in finale Croky Cup: Malinwa treft Union in halve finale, Gent versus Oostende

Meteen na het laatste fluitsignaal werd er geloot voor de halve finales van de Croky Cup. KV Mechelen neemt het op tegen reeksgenoot Union, terwijl AA Gent die andere eersteklasser KV Oostende in de ogen kijkt. Tussen 22 en 24 januari 2019 staan de heenwedstrijden op het programma. Een week later volgen de returns. KV Mechelen en AA Gent spelen eerst thuis, de terugduels vinden plaats bij Union en in Oostende. De finale is op 1 mei, zoals gebruikelijk in het Koning Boudewijnstadion.

Met KV Mechelen of Union stoot er dus een club uit 1B door naar de finale van de Croky Cup. Het zal de zevende keer zijn dat een niet-eersteklasser in de eindstrijd staat. Een overzicht:

1926-1927 Cercle Brugge-Tubantia (III) 2-1
1955-1956 RC Doornik (II)-CS Verviers (II) 2-1
1969-1970 Club Brugge-Daring Brussel (II) 6-1
1973-1974 SV Waregem-SK Tongeren (II) 4-1
2000-2001 Westerlo-Lommel (II) 1-0

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • luc van der maelen

    De finale Gent union die zijn veel sterker dan mechelen wie tegen Genk kan winnen kan zeker winnen tegen mechelen dan mag dat geen probleem zijn

  • Leon Mertens

    Clement zelf in fout maar de beker telt hiet gewoon niet mee ,als Europees speelt is er geld genoeg verdient !

Lees meer