15 Aanvoerder Seth De Witte steekt de Beker van België in de lucht.
BELGA Aanvoerder Seth De Witte steekt de Beker van België in de lucht.
GNT
GNT
1
2
KVM
KVM
GNT
KVM

Heizel kleurt rood en geel! KV Mechelen klopt AA Gent en steekt voor tweede keer Beker van België op zak

De Heizel kleurt rood en geel! Voor een tweede keer in haar geschiedenis heeft KV Mechelen de Beker van België gewonnen. In het Koning Boudewijnstadion nam de kampioen uit 1B de maat van AA Gent: 1-2. De Buffalo’s klommen op voorsprong via Dompé, maar Storm nog voor rust en Mera op het uur zorgden voor de stunt en schonken Malinwa de beker. Het is overigens ook de tweede keer dat een tweedeklasser met de beker aan de haal gaat. In 1956 haalde Doornik het van reeksgenoot Verviers.

Of KV Mechelen straks ook Europa in mag, zal afhangen van de zaak ‘Propere Handen’, maar voor AA Gent betekende de nederlaag in de bekerfinale een nieuwe opdoffer vanjewelste. De Buffalo’s pakten amper 1 op 18 in de play-offs en zien nu ook de poort naar een rechtstreeks ticket voor de Europa League dichtgaan. Zij moeten hopen op een ‘no go’ voor Mechelen in Europa, om dan zelf via de vijfde plaats in de play-offs nog een Europese kans te maken.

Jess Thorup koos uiteindelijk voor Giorgi Kvilitaia om de geschorste Roman Yaremchuk te vervangen in de spits. Na een korte studieronde nam AA Gent het heft in handen. De Buffalo’s hadden de bal, ze voetbalden hoog en met veel ruimte in de rug. Niet zonder risico’s, want toen Tainmont ontsnapte, moest Asare met een uiterste krachtinspanning de meubelen redden.

15
Photo News

Vingertoppen Kaminski

KV Mechelen verscheen aan de aftrap met de verwachte basiself, met De Witte en Van Damme als stevige buffer voor de defensie. Verrips was de eerste doelman die echt aan het werk moest. Hij moest aan de bak om een vrijschop van Verstraete in hoekschop te verwerken en deed dat even later nog eens over op een verrassende uithaal van David. De beste kans was op het halfuur voor Odjidja, maar op aangeven van Asare joeg die de bal over het doel van Verrips.

Aan de overkant zag scheidsrechter Lambrechts niet hoe Kaminski nog even een vrijschop van Storm beroerde, voor de bal de buitenkant van de paal likte. Een minuut later bracht Dompé de Buffalo’s met een geplaatste bal op voorsprong. KV Mechelen protesteerde omdat het een hoekschop had gewild op de vrijschop van Storm, maar de ref ging daar niet op in, omdat het duidelijk om een nieuwe fase ging.

15
Photo News

Opdoffer

Toch kwam KV Mechelen voor de rust langszij, toen Asare teveel ruimte liet aan Tainmont. Die bracht de bal voor doel, waar Storm de gelijkmaker in één tijd op de slof nam. Sørloth haalde op zijn beurt vernietigend uit, maar Verrips bracht redding. Aan de overkant moest Kaminski vol aan de bak op een poging van Schoofs.

Gent begon enthousiast aan de tweede helft, maar incasseerde een geweldige opdoffer toen Mera op een vrijschop van Schoofs boven iedereen uit torende om de 1-2 binnen te koppen. Thorup reageerde meteen door Souquet naar de kant te halen voor Dejaegere en met drie achteraan te gaan spelen.

15
BELGA

Verrips

Niet veel later kwam Bezus David vervangen. Die bood Odjidja al snel de gelijkmaker aan, maar Verrips redde met een geweldige reflex. Dompé pakte uit met een verrassende vrijschop vanuit een schuine hoek, maar Verrips stond alweer pal. Mechelen kwam stevig onder onder druk en plooide massaal terug. Mera legde de bal bijna in eigen doel, maar kwam met de schrik vrij. Bezus haalde op zijn beurt zwaar uit, maar weer bracht een uitstekende Verrips redding.

Gent voetbalde met zoveel volk vooruit, dat de onvermijdelijke Mechelse uitbraak er wel moest komen. Kaminski redde oog-in-oog met Matthys, maar de beker gaat naar KV Mechelen. 

15
BELGA
15
Photo News
15
BELGA
15
Photo News
15
Photo News
15 Van Damme en De Witte.
GMAX AGENCY Van Damme en De Witte.
15
Photo News
15 Doelpuntenmakers Mera en Storm vieren.
Photo News Doelpuntenmakers Mera en Storm vieren.
15 Johan Timmermans en Wouter Vrancken.
Photo News Johan Timmermans en Wouter Vrancken.
15
BELGA
15 VOETBAL 2018-2019BEKER VAN BELGIË/CROKY CUP FINALEKAA GENT - KV MECHELENJoachim Van Damme en Wouter Vrancken vieren de bekerwinst. (FOTO GMAX AGENCY)
GMAX AGENCY VOETBAL 2018-2019BEKER VAN BELGIË/CROKY CUP FINALEKAA GENT - KV MECHELENJoachim Van Damme en Wouter Vrancken vieren de bekerwinst. (FOTO GMAX AGENCY)

47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Eddy Vervaet

    Gelukkig heeft Gent nog die trouwe,ruime,fantastische achterban....

  • didier de coster

    voetbal is scoren en daar zit den agé met een zeer groot probleem , zou koudijzer nog willen spelen ???ik wed dat die de laatste 10 minuten als hij invalt nog scoort , zo erg is het gesteld met mijn ploeg ; cobw

Lees meer