4 Archiefbeeld uit Zulte Waregem-Anderlecht.
BELGA Archiefbeeld uit Zulte Waregem-Anderlecht.

Exclusief voor abonnees

Belgische clubs dreigen grootste belastingsdruk van Europa te hebben: “Waarom zou het voetbal ontsnappen?”

Als de RSZ-voordelen van het voetbal geschrapt worden, wordt België een dwerg in het Europese voetballandschap. Is er een gulden tussenweg tussen competitief blijven en sociale rechtvaardigheid?

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Danny Govaerts

    Dat ze gewoon aansluiten in de rij. Door het te grote regeringsapparaat en de kosten die dat mee brengt. Moet iedereen gewoon mee betalen. Zo wordt het voor de rest ook draagbaar. Of denken zij iets te kunnen doen aan het zware waterhoofd de regeringen en hun achterban genoemd.

  • Luc Van Ginneken

    Als de belastingsdruk in het voetbal veroorzaakt dat het Belgisch voetbal in Europa een dwerg wordt, dan is dat juist. Evenzeer dat het juist is dat elke andere Belgische economische sector door diezelfde belastingsdruk een Europese dwerg wordt. Politici: jullie weten wat jullie moeten doen: zorg voor een intelligenter beleid.

Lees meer