4
Photo News

Bondsparket vordert match achter gesloten deuren en puntenaftrek tegen STVV en Genk

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vraagt strenge straffen voor STVV en Genk naar aanleiding van de gestaakte Limburgse derby van 28 september. Beide clubs riskeren een match achter gesloten deuren, een aftrek van twee punten en de maximumboete van 5.000 euro. Dat vernam persagentschap Belga.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Daarbovenop vraagt bondsprocureur Kris Wagner om de wedstrijd STVV-Genk zonder publiek opnieuw te laten spelen vanaf de eerste minuut. Die replay achter gesloten deuren is te onderscheiden van de vordering. Met andere woorden, STVV en Genk riskeren eigenlijk twee duels zonder publiek af te werken.  De Geschillencommissie Hoger Beroep buigt zich op 18 oktober over de strafmaat. De Limburgse derby werd in de slotfase gestaakt bij een 3-3-tussenstand door wangedrag van beide supporterclans.

Meekers: “Geen reactie”

Voorzitter David Meekers van STVV wenst absoluut niet te reageren op de vordering die het Bondsparket instelde ingevolge de stopzetting van de match STVV-Genk. “Is er dan iets nieuws onder de zon?”, reageert hij laconiek. “Neen toch. De vordering die het parket nu instelt, hebben de media al gesuggereerd en stond ook uitgebreid te lezen in jullie krant. Vandaar, geen reactie. We bereiden het dossier in alle rust juridisch voor en wachten gewoon de zitting af en vervolgens de definitieve uitspraak. Voor het zover is, heeft het geen zin om daarover publiek te praten of meningen te ventileren.” 

Racing Genk reageert bij minde van Willem Boogaerts, de afzwaaiende persverantwoordelijke. “Wij hebben het nieuws ook gevolgd. Wij bereiden ons voor op de zitting van 18 oktober en verder onthouden wij ons van alle commentaar.”

4
Photo News
4
Photo News
4
Photo News

26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • john de Pauw

    Alle bewezen amokmakers een Europees stadionverbod van 5 jaar en een flinke boete.

  • Eddy Van De Velde

    Helemaal niet streng. Normaal voor wat er gebeurd is.

Lees meer