BELGA

Cercle Brugge gaat samenwerken met Juventus

Cercle Brugge gaat vanaf dit seizoen samenwerken met de Italiaanse kampioen Juventus Turijn. Dat maakte de West-Vlaamse tweedeklasser vandaag bekend. Juvuntus, afgelopen seizoen runner-up in de Champions League, zal jonge talenten stallen bij de vereniging.

"De overeenkomst is niet gebaseerd op een formeel contract, maar op een gentlemen's agreement en een achterliggende visie over iets dat echt werkt en in het belang van beide ploegen is", meldt Cercle op zijn website. "Juventus hecht veel belang aan de Belgische en Nederlandse voetbalcompetities, omdat hun spelers hier veel exposure krijgen. Bedoeling is om een samenwerking op lange termijn uit te bouwen. Cercle hoopt naast sportieve meerwaarde ook heel wat extra-sportieve opportuniteiten uit de samenwerking te halen. Niet enkel het stallen van jonge talenten wordt belangrijk, We willen ook leren van hun jeugdopleiding, die tot de beste van Italië behoort, en van hun commerciële werking."

De eerste vrucht van de nieuwe samenwerking is de komst van de 23-jarige keeper Alberto Gallinetta. De boomlange doelman (1m95), een jeugdproduct van Inter Milaan, ligt sinds juli 2013 onder contract bij Juventus en speelde vorig seizoen vanaf januari bij de Sloveense eersteklasser Nova Gorica. In Italië was hij ook doelman van de nationale U16, U17 en U18.

Eerder had Cercle Brugge een samenwerkingsakkoord met Sporting Lissabon. "Met deze overeenkomst willen we realiseren wat destijds met Sporting Lissabon bereikt werd en hopen we om dat zelfs nog te kunnen overtreffen!", klinkt het bij Cercle. Sporting leende onder andere Renato Neto, William Carvalho en Nuno Reis aan Cercle uit.

Lees meer