3 Hazard in duel met Najar.
BELGA Hazard in duel met Najar.

Cercle Brugge helemaal gered, met dank aan Kylian Hazard

Ze stonden te dansen op de tribune, de supporters van Cercle Brugge, toen Christoph Dierick gisteren een einde maakte aan de vijf zenuwslopende extra minuten. Door de late uitsluiting van Omolo kwam groen-zwart even nog in de problemen, maar de verdiende zege werd niet meer uit handen gegeven. Een zege die de redding heel dichtbij brengt. Met dank aan Kylian Hazard.

“Deze zege brengt ons weer een stap dichter bij ons doel”, verwees coach Guyot andermaal naar de 30 punten die op het conto moeten komen vooraleer hij de ambities in de hoogte wil bijstellen.

3 Hazard met de 1-0.
BELGA Hazard met de 1-0.

De consignes vanuit Monaco bij de overname waren duidelijk: vorig seizoen moest Cercle promoveren, dit seizoen het behoud verzekeren. Het eerste lukte, het tweede kan niet meer misgaan nu Cercle ook tegen de topteams begint te winnen. Gisteren ging Anderlecht voor de bijl, met dank aan de twee Belgen in de basis. Topschutter Bruno kwam andermaal stoïcijns kalm en trefzeker aan de strafschopstip, na een te late tackle van Najar op Kylian Hazard. Het broertje van Eden en Thorgan leverde dan weer zijn beste totaalprestatie voor groen-zwart af.

Ovatie

“Kylian heeft getoond dat hij een ongelooflijk potentieel heeft”, prees Guyot. “De volgende stap moet nu zijn dat hij ook nog wat meer regelmaat in zijn prestaties legt. Want deze Kylian wil ik elke wedstrijd zien. Het publiek gaf hem een ovatie, al was zijn wissel niet als applausvervanging bedoeld. We hadden het resultaat nog niet over de streep en we konden wat extra adem gebruiken.”

Na Hazards tweede doelpunt van het seizoen mag Cercle zich definitief gered voelen. Met zijn eerste treffer had het nummer 13 in de slotfase tegen Moeskroen al de basis gelegd voor de 9 op 9 waarmee groen-zwart uit de kelder van de klassering wegsloop.

3 Kylian Hazard.
BELGA Kylian Hazard.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ringo van der pulst

    De kleine hazard was zeer sterk,die blijft daar niet lang meer.

  • Natacha Verpoort

    ze stonden te dansen? ja 20 man de rest waren gratis ticket voor de vulling!

Lees meer