Vincent Goemaere.
BELGA Vincent Goemaere.

Cercle-voorzitter Goemaere haalt uit naar Pro League: “Discriminatie over compensatiegeld is een brug te ver”

Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere steekt in een lange videoboodschap op de webstek van de Vereniging een verwijtende vinger uit naar de Pro League, omdat die groen-zwart uitsloot voor de compensatie- en solidariteitstussenkomsten op basis van het feit dat Cercle zijn spelers in technische werkloosheid door overmacht plaatste.

“Wij vinden dat het de taak is van de Pro League de belangen van ál zijn clubs te verdedigen”, zegt Goemaere scherp. “Dat de Pro League ons nu discrimineert, vind ik een brug te ver en dat heb ik voorzitter Croonen ook laten weten. De Pro League heeft zelf aanvankelijk gemeld dat technische werkloosheid door overmacht één van de overheidsmaatregelen was waarop de clubs zich konden beroepen. Wij vonden het nodig deze maatregel in te roepen om de continuïteit van onze club te kunnen garanderen in deze uitzonderlijke situatie, waarvan niemand weet of ze binnen de twaalf maanden helemaal opgelost geraakt.”

Goemaere is ondertussen wel in overleg gegaan met zijn spelersraad om de situatie terug te draaien en de spelers alsnog uit die technische werkloosheid te halen. 

Lees ook: 

Racing Genk krijgt hoogste bedrag van solidariteitsfonds, ook Anderlecht en KV Mechelen verwerven mooie som

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frederik Lootens

    Ceecle als zij het zo spelen.Draai gewoon de boel en haal ze uit technische werkloosheid.Dan staan ze even ver de voetbalbond.Eerst zeggen het kan technische werkloosheid en dan je uitsluiten voor het financiële.

  • Matthieu Le Chasseur

    Dikbetaalde voetballers (die amper RSZ betalen) op de dop zetten is een brug te ver. Toch een beetje rechtvaardigheid als ze daardoor gestraft worden.

Lees meer