4
Photo News

Gedaan met trainingen uit draaiboek van het animatieteam van Club Med: orkaan Storck ontziet niemand

Cercle-trainer zorgt voor grote veranderingen op weg naar redding

Bernd Storck ontziet niemand. Wie niet wil volgen, moet afhaken, volgens de Duitser de enige weg naar de redding voor Cercle Brugge. Na een 0 op 6 moet hij vandaag punten pakken tegen zijn ex-lief, Moeskroen.

Punten heeft het nog niet opgeleverd, maar de komst van Bernd Storck laat wel een nieuwe wind - noem het gerust een orkaan - waaien over de Cerclekant van Jan Breydel. Het ‘hok’ van zijn voorganger Fabien Mercadal naast de kleedkamer vond Storck maar niets. Hij eiste bij zijn aanstelling meteen een plekje op op het eerste verdiep. Hij betrok het ruime bureau van François Vitali, de ex-sportief directeur van de Vereniging. Storck is iemand die letterlijk en figuurlijk boven zijn groep wil staan.

4
BELGA

Ook op het veld is de harde hand van Storck meteen voelbaar. De trainingen van Mercadal leken uit het draaiboek van het animatieteam van Club Med te komen. Veel fun, weinig intensiteit en trainingen die vaak na een uurtje werden afgeblazen. Storck trainde de afgelopen weken langer én intensiever. Nefast op korte termijn - op Genk lag een volledige ploeg in de lappenmand - maar de belabberde fysieke paraatheid is volgens Storck een van de redenen waarom Cercle nu staat waar het staat, op een degradatieplaats. Physical coach Jeannot Akakpo mocht meteen beschikken, vanaf dag één werd die functie ingevuld door Alexander... Storck. De zoon van Bernd die ook al onder hem werkte bij Moeskroen. Ook videoanalist Emmanuel Coquelet kreeg de bons en werd vervangen door José Jeunechamps. De man die vorig seizoen ad interim de ontslagen Laurent Guyot opvolgde, werd nu weggepromoveerd van de bank naar de tribunes en bemant daar nu de camera. En het is nog niet gedaan. De teammanager van Cercle Brugge die tot nu toe alle verplaatsingen met de bus mocht doen is voortaan aangewezen op eigen vervoer. Storcks wil is wet, de bus is exclusief voorbehouden voor spelers en stafleden.

4
Photo News

Noodploeg

De ingrepen naast het veld moeten nu ook een gevolg krijgen op het veld. Cercle Brugge deed het op Genk niet eens onaardig met een noodploeg, maar de feiten zijn wat ze zijn. 3 op 36 en vier punten achterstand op het nummer voorlaatst, Waasland-Beveren. Vandaag krijgt Cercle het bezoek van Moeskroen, de ploeg waarmee Storck vorig jaar charmeerde. Als de Vereniging operatie redding wil inzetten, dan starten ze daar best vanavond mee. Jetzt geht’s los!

4
BELGA

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frederik Lootens

    Als er nog 1 iemand Cercle kan redden is het deze fantastische trainer. Als je weet dat ze bij Cercle met moeite twee uurtjes trainden per dag dan weet je toch genoeg zeker. Tijdens de interland break,gingen ze 5 dagen trainen v de 14 dagen.5x2 u=10uur . 1 namiddag eens doortrainen op een atletiekpiste na 3 maanden competitie. Resultaat onmiddellijk 5 gekwetsten. Moet er nog mosterd zijn?????

  • Marc LInden

    toptrainer indien iemand cercle kan redden dan wel hij. succes man

Lees meer