Cercle-voorzitter Frans Schotte.
BELGA Cercle-voorzitter Frans Schotte.

Jaarrekening Cercle 7,5 miljoen euro in het rood: “Ingecalculeerd verlies”

De jaarrekening 2017-2018 van de CVBA Cercle Brugge vertoont een bedrijfsverlies van iets minder dan 7,5 miljoen euro.

“Maar dat was ingecalculeerd”, verduidelijkt voorzitter Frans Schotte. “Als je wil promoveren, moet je investeren. Zo simpel is dat. En als je dan promoveert, moet je opnieuw investeren. In infrastructuur, in spelers, in de technische staf, in de verdere omkadering. Wij zijn zo van vier naar twaalf administratieve krachten in vast dienstverband gegaan. Onze technische staf is verdubbeld qua bezetting. En van 1B naar 1A stijgen betekent ook: betere spelers, dus een duurdere groep. Qua loonmassa, qua premies. Die investering hebben wij gedaan.”

De investeringen bij Cercle worden gedragen door meerderheidsaandeelhouder AS Monaco.

Nog een jaar verlies

“Bij de overname heeft Monaco zich geëngageerd om mee het bedrijfsverlies te dragen, en dit voor een periode van vier jaar. Dat zijn de zogenaamde ‘aanloopverliezen’. Wij weten nu al dat er ook volgend jaar nog verlies zal geboekt worden, maar minder. Omdat pas na verloop van tijd het rendement van de investeringen volgt: meer wedstrijdinkomsten, meer sponsoring, meer tv-gelden... Daarom heeft Monaco dus meteen na de promotie een kapitaalsverhoging van 7 miljoen euro doorgevoerd.”

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Christiane Van Croonenborch

    Dat was toch de voorzitter die zei desnoods koop ik een hele nieuwe ploeg ?, Met veel geld dan van Monaco als de vereniging zo blijft voortdoen zal het snel gedaan zijn maar ze hebben nog een half seizoen en dan op het einde trachten hun licentie te halen grt

  • Rudolf Jacobs

    dieje zot beste mensen gaat straks bankroet met het geld in zijn zakken en de burger draait er voor op,dat zie ik in dit geval en gewoonlijk draait het ook zo uit nu al verklaren dat ze verlies leiden wel laat monaco maar betalen

Lees meer