François Vitali was sinds de zomer van 2017 bij Cercle aan de slag.
BELGA François Vitali was sinds de zomer van 2017 bij Cercle aan de slag.

Ook sportief directeur Vitali moet vertrekken bij Cercle

Anderhalve week na het ontslag van coach Fabien Mercadal vertrekt ook sportief directeur François Vitali bij Cercle Brugge. “In onderling overleg werd een einde gemaakt aan de samenwerking”, zo maakte de rode lantaarn in de Jupiler Pro League vandaag bekend.

De 43-jarige Vitali, als Fransman de link met moederclub AS Monaco, was sinds de zomer van 2017 in het Jan Breydelstadion aan de slag en vierde een jaar later met de Bruggelingen de promotie naar 1A. “François had als sportief directeur de voorbije seizoenen een belangrijke rol in de samenstelling van de spelerskern en technische staf”, klinkt het in een korte mededeling van Cercle.

Dit seizoen belandde Cercle echter mede door een falend transferbeleid op de laatste plaats in de Jupiler Pro Leagu en dat werd de Fransman verweten. In competitie kon de Vereniging nog maar één keer winnen en ook in de Beker van België liep het voor geen meter. Cercle sneuvelde in de zestiende finales in eigen huis pijnlijk tegen Rebecq (0-1) uit de tweede amateurklasse.

Eden Hazard

Van 2011 tot 2015 was Vitali technisch directeur van Moeskroen, toen de Henegouwers samenwerkten met Lille en opklommen van vierde naar eerste klasse. Voordien was hij hoofd opleidingen en scouting bij Lille en haalde hij destijds de jonge Eden Hazard naar de club.

Als vervanger voor Mercadal trok Cercle eerder al Bernd Storck aan. De Duitser krijgt een gelijkaardige opdracht als diegene die hij vorig seizoen bij Moeskroen met glans vervulde. Vorig seizoen nam Storck bij Moeskroen begin september over na een 0 op 15. Hij leidde ‘Les Hurlus’ uiteindelijk naar een tiende plaats in de reguliere competitie, met na Nieuwjaar stuntzeges bij kampioen RC Genk en Club Brugge. De Duitser verlengde zijn contract in Henegouwen vervolgens niet. Hij hoopte op een job bij een topclub, maar die kwam er niet, waardoor Storck een tijdlang werkloos bleef.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • kamiel De Vleeschouwer

    En de voorzitter, gaat die vrijuit. Ik zou hem ook zonder voorbehoud aan de deur zetten.

  • Geens Rik

    Als je als vereniging al je tijd, energie en geld enkel spendeert aan advocaten en juridische haarklieverij moet je ook niet verstomd staan dat het sportief plots niet meer gaat. Het is gelukkig nog steeds op het terrein zelf dat het kaf van het koren wordt gescheiden en dit heeft de vereniging duidelijk uit het oog verloren.

Lees meer