3
Photo News

Voorstelling Cercle Brugge: “De komst van versterking verloopt moeizamer dan voorzien”

Eindklassement 2018-’19

13de in reguliere competitie, 6de in PO 2 groep B

Blikvangers

Kylian Hazard

Jérémy Taravel wordt de nieuwe kapitein, maar met een vierjarig contract kreeg het vroeger erg wispelturige broertje van Eden en Thorgan zeer veel verantwoordelijkheid toegeschoven.

Idriss Saadi

Ondanks 13 goals van Gianni Bruno (die niet bleef) was het gebrek aan efficiëntie vorig seizoen de achilleshiel van Cercle. Daar moet Saadi verandering in brengen. Na een verloren seizoen bij Straatsburg (met twee knieoperaties) moet blijken of de Algerijn nog even doelgericht is als drie jaar terug bij KV Kortrijk (16 goals).

3
BELGA

Nieuwkomers

Saadi (Straatsburg), Badiashile, Biancone en Serrano (Monaco), Hubert (Club Brugge), Goblet (zonder club)

Vertrekkers

Mercier (OHL), Nardi, Cardona, Etienne, Appin, Nguinda, Traoré en Alioui (terug Monaco), Tormin (Châteauroux), Delacourt (RWDM), Gakpé (Appolon Limassol), Lambot, Palun, Kone, Marega, Bruno en Lopez (einde contract).

Beste aankoop

Saadi

Grootste verlies

Nardi, Mercier en Bruno

3 Xavier Mercier.
BELGA Xavier Mercier.

Programma

Standard (thuis)

KV Oostende (uit)

KV Kortrijk (thuis)

KV Mechelen (uit)

Waasland-Beveren (thuis)

De ambitie van...
Trainer Fabien Mercadal

“Ik werkte nog niet in België, maar zag hier tijdens mijn trainersopleiding veel wedstrijden. Dit is een sterke competitie. Om de door het bestuur uitgesproken ambitie, de linkerkolom, te kunnen waarmaken, zal er dus nog veel kwaliteit aan de kern moeten worden toegevoegd. Maar ik klaag niet en werk met de beschikbare spelers. Een aantal jonge spelers hebben toch al getoond dat ze straks waardevol kunnen zijn.”

Voorzitter Frans Schotte

“De linkerkolom is de ambitie, en dat willen we doen met offensief voetbal. De komst van versterking verloopt moeizamer dan voorzien, maar het blijft de bedoeling om zonder het budget te verhogen toch een kwalitatief sterkere groep samen te brengen. Met minder, maar betere spelers.”

Budget

18 miljoen euro

Stadion

Jan Breydel (30.000 plaatsen)

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rik cappelle

    Maar Natacha, de Cercle Monegasken hebben toch al 3000 abonnementen aan de man gebracht. Ik weet niet of jij dat kunt geloven maar ik wel maar of ze die verkocht hebben dat is wat anders. Uitgedeeld zal er beter op gelijken zeker ? Wie zou er anders daar één euro aan willen uitgeven ?

  • Natacha Verpoort

    Hopelijk vliegen ze vroegtijdig uit de competitie en zien we ze nooit meer terug! De grootste profiteurs van België! Zelfs de naam van een mooi stad niet waardig laat staan een Belgische ploeg? pffffff

Lees meer