2 Club Brugge-manager Vincent Mannaert.
BELGA Club Brugge-manager Vincent Mannaert.

Club Brugge en AA Gent: “Anderlecht, kijk naar uzelf om de problemen op te lossen”

Gevraagd om een reactie op het voorstel van Anderlecht aan de Europees spelende clubs om de komende drie jaar een substantieel deel van de Europese inkomsten te verdelen over de andere 1A-clubs, vertolkt Vincent Mannaert een standpunt waar Michel ­Louwagie zegt zich volkomen in te vinden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Mannaert: “Mijn reactie is die van zowat ­iedereen, vermoed ik. Het voorstel van ­Anderlecht is niet wat ik versta onder de ­definitie van solidariteit – ik voel mij niet aangesproken. Dit is veeleer het verhaal van de krekel die geld komt vragen bij de mier. Kijk, corona treft ons allemáál – óók wij, ­grotere clubs, hebben uitgaven. In een situatie als deze blijkt nu meer dan ooit het werk uit het verleden. Bij Anderlecht kan ik mij voorstellen dat dit geen fijne vaststelling is. Karel Van Eetvelt is niet in een gespreid bedje terechtgekomen – alle begrip daarvoor. Niet corona is verantwoordelijk voor de precaire toestand van Anderlecht. Ik heb vastgesteld dat de club eerst interne maatregelen heeft genomen, en nu gaat aankloppen bij anderen. Dat is niet hoe ik mij solidariteit voorstel. Onze solidariteit is zorgen dat Club Brugge vanuit zijn beleid zijn verplichtingen ten ­aanzien van zijn werknemers kan nakomen. Club Brugge heeft met zijn foundation nog nooit zo hard gewerkt om met goede doelen tot bij de mensen te komen. Onze leuze is ‘No Sweat/No Glory’ – maar wél óns zweet, niet dat van anderen.”

“Ik werk al dertien jaar in West-Vlaanderen, tussen de vlasboeren in het zuiden en de ­vissers in het noorden. Die mensen knokken voor hun bestaan. Zij proberen niet om eigen – minder goed – beleid te laten compenseren door anderen. Anderlecht heeft enkele jonge talenten lopen. Bovendien hebben ze nieuwe mensen aangetrokken voor rekrutering en scouting. Ik kan Anderlecht maar één goede raad geven: sluit de deuren en vensters, kijk naar uzelf, en niet naar anderen om de problemen op te lossen.”

Lees ook: Onze chef voetbal ziet hoe paars-wit wééral enkel hoongelach uitlokt: “En dat wist Kompany al terwijl hij het interview gaf”

Lees ook: Anderlecht pleit voor éénmalige competitie met 18 clubs én stelt voor om Europese inkomsten komende drie seizoenen te verdelen

2 Michel Louwagie
Photo News Michel Louwagie

69 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Davy Van Laecke

    Oei oei, het geld is op bij Anderlecht om titels te kopen en cl te spelen dus moeten de andere maar delen.

  • Ivan Scheir

    Corona is geen Belgisch probleem maar een wereldwijd probleem Vraag solidariteit waar het geld zit Niet in België maar bij de europese topploegen en bij de Fifa en de Uefa

Lees meer