6 Leekens, Verheyen, Houwaart, Ceulemans
PN, Belga Leekens, Verheyen, Houwaart, Ceulemans

Exclusief voor abonnees

“‘Wegwezen jij!’, moest Vanaken tegen Diagne zeggen”: vier voormalige Club-coaches over ‘penaltygate’

Wat nu Club Brugge en Mbaye Diagne? Het is nog maar de vraag hoe het met de huurling van Galatasaray verder moet. Zeker nu hij zich met zijn penaltyfarce lijnrecht zet tegenover ongeveer alles waar Club voor staat. Aan drie gewezen Club-iconen om antwoorden te geven.

Wij gingen even buurten bij ervaringsdeskundigen die het Club-DNA kennen of in zich dragen. Georges Leekens speelde in de gloriejaren zeventig voor Club en was er ook twee keer actief als coach. Jan ‘Caje’ Ceulemans hoeft geen introductie meer - hét club-icoon bij uitstek. Henk Houwaart was vier jaar speler van blauw-zwart en stond vijf jaar aan het roer als coach in de jaren zeventig en tachtig. René Verheyen kent dan weer een enorme staat van dienst als assistent. Tussenin was hij ook één seizoen hoofdcoach op Olympia. Hoe kijken Leekens, Houwaart én Verheyen naar de hele situatie rond Diagne? Hun oordeel aan de hand van drie vragen: 

1. Hoe moet Club met dit voorval omgaan? 
2. Hoe moet het verder met Diagne die zich nu met zijn acties haaks op de mentaliteit van de Club zet? 
3. Had Vanaken meer op z’n strepen moeten staan als kapitein? 

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • WILFRIED DESLYPERE

    Diagne moet gewoon buiten, punt, komma, ander lijn, de rotte appels moeten verwijderd worden voor de goede aangetast worden.

  • Monique Lievens

    Geen slecht woord over Hans Van Aken, is geen tafelspringer of roeper in de woestijn, doet wat hij moet doen, ieder zijn karakter. Maar Diagne heeft zich in de kijker willen spelen, wellicht hoopte met de penalty te scoren om zo een lucratievere transfer te bekomen dan spelen bij Club. Wie zal het zeggen, hij alleen weet waarom hij ageerde op deze wijze. Is Club onwaardig. Genoeg over dit onderwerp dunkt me, vooruit zien, de sfeer in de ploeg herstellen en op naar de volgende match.

Lees meer