Clement: “Niet te veel rekenen en volle bak in de match gaan om te scoren”

Club Brugge kijkt morgen om 19u30 Dinamo Kiev in de ogen. Na de overwinning in de heenwedstrijd en de negen op negen in de Jupiler Pro League is het vertrouwen groot bij Philippe Clement en de zijnen. “Dit zijn de mooie dagen, we hebben heel veel goesting.”

Hij is een beetje ziek, maar toch stond Philippe Clement de pers te woord net voor de training van Club in Kiev. “We moeten niet te veel gaan rekenen en volle bak erin gaan om zelf te proberen scoren. Kiev is een ploeg met een brede kern en veel spelers, maar het geloof is er.”

Ook Simon Mignolet liet zijn licht schijnen op de wedstrijd van morgen. ““Ruud zei deze morgen op weg naar de luchthaven nog al lachend: ‘gewoon de nul houden, Simon, en we zijn geplaatst’. Onderweg van het hotel naar deze persconferentie spraken we er in de auto met de trainer ook over. We waren het er over eens dat we niet van die situatie mogen uitgaan. 

“We moeten zelf willen scoren. Als wij scoren, moet Kiev drie doelpunten maken. Op de nul spelen is gewoon te gevaarlijk. Er kan altijd eens een bal slecht vallen. Je maakt het jezelf moeilijk. We moeten niet naief zijn, niet alles open gooien om een doelpunt te maken, maar wel voetballen vanuit een goede organisatie en onze kansen grijpen wanneer ze zich voordoen.”

3
Photo News
3
BELGA
3
Photo News