2 Clement en Preud’homme.
Photo News Clement en Preud’homme.

Clement: “Of Preud’homme mij nog kan verrassen? Dat denk ik niet”

In een niet zo ver verleden stonden Philippe Clement en Michel Preud’homme aan dezelfde kant, zondag kijken ze elkaar recht in de ogen. “Maar nu al naar het klassement kijken, is nutteloze energie verspelen.” 

Club Brugge - Standard, ofwel de leider van de Jupiler Pro League versus de eerste achtervolger. “Dit is een totaal andere match dan het Champions Leagueduel tegen PSG”, opent Philippe Clement. “Op een totaal ander niveau ook. Maar het gaat ook maar om drie punten hé, zoals elke andere match. We mogen nu niet bezig zijn met een eerste of een derde plek. Daar mogen we pas aan denken in de play-offs. Nu al naar het klassement kijken, is nutteloze energie verspelen. Met de eigen ploeg bezig zijn om die beter en competitiever te maken, daar draait het in deze fase om.” 

Clement en Preud’homme hebben samen een verleden bij Club. “Of Michel mij nog kan verrassen? Neen, dat denk ik niet. Als coaches elkaar willen verrassen omdat ze elkaar zó goed kennen, denk ik dat ze vooral hun eigen spelers zullen verrassen. Wat niet wil zegen dat ik op voorhand weet wat Preud’homme gaat doen. Maar ik zag ook wel dat hij gisteravond enkele jongens liet rusten in functie van de match tegen ons.”

Ricca en Balanta lijken hersteld te zijn, maar het is te vroeg om te zeggen hoeveel minuten zij zondag aankunnen. De situatie van Mitrovic wordt morgen bekeken. 

2 Clement.
BELGA Clement.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rik cappelle

    Ja Marc Gent is heel goed mogelijk want een heel goeie ploeg maar Genk ??? Dat kan ook maar dan gaat de VAR niet mogen wachten zoals verleden seizoen tot de start van de Play-Offs om Genk match na match te bevoordeligen en ons te bestelen maar dan zouden ze er beter nu al aan beginnen. Ge weet nooit dat ze zouden te laat komen hé !

  • Marc LInden

    geen van beiden wordt kampioen is voor genk of gent

Lees meer