5 Diatta en Okereke aan het feest.
Photo News Diatta en Okereke aan het feest.

Club Brugge nu al klaar voor de bekerfinale: 6-0 in schietoefening tegen KV Mechelen

Was Club Brugge woensdag in zijn eerste oefenwedstrijd tegen Beerschot blijven steken op 1-1, dan maakte het vandaag snel korte metten met KV Mechelen. Voor de Maneblussers werd het een pijnlijke uitstap naar de kust, waar Club Brugge in zijn Belfius Basecamp schietoefening hield: met zware 6-0 verliescijfers in de koffers moest geel-rood de droeve terugreis naar het binnenland aanvatten. Bekijk in de video hieronder de goals.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Bij de landskampioen kon Philippe Clement tot zijn tevredenheid noteren dat zijn groep na de derde trainingsweek een enorme scherpte toonde tegen de uittredende bekerwinnaar. Twee weken vóór de bekerfinale tegen Antwerp een fijne vaststelling.

Philippe Clement en Wouter Vrancken waren overeengekomen om 4 keer 30 minuten te betwisten, en vooral in het tweede van die vier bedrijven toonde blauw-zwart zich bijzonder opportunistisch. Okereke nam Gaëtan Coucke zelf twee keer grazen en legde tussendoor netjes klaar voor Diatta, die met een heerlijk stiftballetje uitpakte. Ook Badji zorgde voor applaus op de Brugse bank. De jonge Senegalees kopte een voorzet van Ricca mooi binnen.

Openda met mooiste goal

KV Mechelen, dat woensdag ook niet verder was gekomen dan 1-1 tegen RWDM, kon maar heel weinig tegen dat Brugse aanvalsgeweld inbrengen. Alleen in de eerste minuut bedreigde het Simon Mignolet. De Rode Duivel moest het leer zelfs uit zijn netten vissen, maar het doelpunt van Schoofs werd wegens handspel afgevlagd. Mignolets doublures Horvath en Shinton kregen vervolgens elk een halfuur, waarin ze ook amper aan de tand werden gevoeld. Al prees Shinton zich gelukkig dat een kogel van Geoffrey Hairemans via zijn vingertoppen tegen de lat spatte. Nikola Storm kon zich op de linkerflank tegen de sterke Ignace Van der Brempt nauwelijks doorzetten, en De Camargo werd door Siemen Voet puik geneutraliseerd.

5 Kossounou in de rug van Kaya.
Photo News Kossounou in de rug van Kaya.

Voor Philippe Clement waren de bemoedigende prestaties van zijn jonge verdedigers een opsteker. Offensief bakte Club er in het derde en vierde halfuur evenwel veel minder van, al viel het mooiste doelpunt uiteindelijk wel bij het ingaan van het slotkwartier. Sagna, pas tussen de lijnen, zette goed voor en Lois Openda nam de bal in één tijd op de rechter om overhoeks Bouzian te kloppen. Hans Vanaken mocht ook nog scoren vanop de stip. Voor het overige beperkte de Gouden Schoen zich tot een paar goeie afstandspogingen, terwijl de statige Krmencik bij zijn beste actie door Bushiri werd afgeblokt.

5
Photo News

Club Brugge : Mignolet - Kossounou, Mechele, Deli, Ricca - Vormer, Rits, De Ketelaere - Okereke, Badji, Diatta.

(na 60') : Horvath (90' Shinton) - Van den Brempt (105' De Cuyper), Mitrovic, Voet, Sobol - Schrijvers, Vanaken, Van den Keybus - Dennis (105' Sagna), Krmencik, Openda.

5 Simon Mignolet.
Photo News Simon Mignolet.

KV Mechelen: Coucke - Kabore, Peyre, Bateau, Van Hoorenbeeck - Van Lerberghe, Van den Eynden, Schoofs, Kaya - Dailly, Togui.

(na 60') : Bouzian - Boni, Lemoine, Bushiri, Bijker - De Bie, Van Damme (90' Simons) - Coveliers, Hairemans, Storm - De Camargo.

Doelpunten: 19' Okereke (1-0), 35' Badji (2-0), 45' Diatta (3-0), 54' Okereke (4-0), 106' Openda (5-0), 110' Vanaken (strafschop, 6-0).

5
Photo News

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tom Vanden Houten

    Na Beerschot moesten er nog geen conclusies getrokken worden, nu wel blijkbaar?

  • Ramon Simon

    Ale voorgaanda seizoenen begon Club met hoge cijfers, maar na paar wedstrijden is het al een pak moeilijker om te winnen. Ze zijn beter maar ze halen niet uitzonderlijk hoge punten. Het gaat zo makkelijk omdat de andere clubs zo weinig punten pakken. Daardoor was de kloof zo groot.

Lees meer