5
Telenet Play Sports

Club Brugge opnieuw benadeeld na gelijkmaker Cercle? “Ik snap niet dat videoref nu niét ingrijpt”

Club Brugge had opnieuw reden tot klagen. Nadat het vorige week een late penalty onthouden werd tegen Gent, scoorde Cercle nu de 2-2 nadat Cardona al dan niet buitenspel stond. In Brugge en ook Wesley Sonck bij Proximus Sports verwijzen ze gretig naar Anderlecht - Club uit Play-Off 1 van vorig seizoen, toen een goal van Diaby wel werd afgekeurd na een quasi gelijkaardige buitenspellijn.

Hét probleem: de virtuele buitenspellijn, die door Telenet en Proximus wordt getrokken, wordt door de VAR niet gemaakt omdat ze technologisch (nog) niet op punt staat. Pas bij de start van Play-Off 1 treedt dat dure technische hulpmiddel, waarvoor er een partner is gevonden, effectief in voege. En kan de videoref in eer en geweten een juiste beslissing nemen. Vandaag in het Jan Breydel liet zowel het scheidsrechterlijke korps als de VAR de voor Club pijnlijke gelijkmaker toe. 

Een foute beslissing, voor Wesley Sonck bij Proximus Sports“Niet alleen het hoofd van Cardona, ook zijn schouder en zelfs zijn knie staan voorbij Denswil en dus ook voorbij de denkbeeldige offside-lijn. Als we deze fase vergelijken met die ene fase van Diaby in het Constant Vanden Stockstadion (vorig seizoen in PO1 - zie foto hieronder, nvdr), dan vind ik dat het hier veel duidelijker buitenspel is. Daar greep de VAR wél in, nu niet. Ik snap dit niet. Ik ben benieuwd wat ze nu gaan communiceren”, aldus de analist.

5 De fase in PO1 van vorig seizoen, toen de goal van Diaby in Anderlecht - Club wel afgekeurd werd na een ingreep van de VAR.
rv De fase in PO1 van vorig seizoen, toen de goal van Diaby in Anderlecht - Club wel afgekeurd werd na een ingreep van de VAR.

Ook voor Eric Van Meir bij Telenet Play Sports was het off-side. “Ik vind het buitenspel, al is het héél moeilijk te zien. Zijn hoofd is er voorbij. Maar Denswil staat achter Cardona en je kan zonder de juiste technologie moeilijk beslissen, daarom grijpen ze niet in volgens mij.”

5 Cardona met de 2-2 door de benen van Horvath.
BELGA Cardona met de 2-2 door de benen van Horvath.

Ivan Leko wou er niet te veel woorden aan vuil maken en had het vooral over het pijnlijke puntenverlies. “Wij wilden domineren, de bal en kansen waren voor ons. We komen ook twee keer op voorsprong en hadden alles in huis om een beslissende goal te maken, maar dat gebeurde niet. En na twee keer dom balverlies op het middenveld slikken we zure tegengoals. Pijnlijk na zo’n match”, sprak de Brugse coach bij Play Sports.

5
Photo News

Marc Degryse was bij Telenet Play Sports heel wat minder te spreken over de tweede dan de eerste helft van Club. “Voor de pauze was er veel meer kwaliteit. Met Vanaken die goed de ruimtes vond. Dan is Club altijd moeilijk te bespelen. Met een aanval uit het boekje ook, die leidde tot de tweede goal en dat geweldige eerste doelpunt van Wesley na goed werk van Diatta”, aldus Degryse, die het niet helemaal begrepen had op de weinig dwingende wissels van Leko. “Pas tien minuten na die 2-2 haalt hij er Mata af voor Cools en Openda voor Wesley, een spits voor een spits. En vijf minuten voor tijd kwam Rezaei erin voor Amrabat. Als je absoluut wil winnen...” In de stand blijft Club achter met 21 op 48 en telt het nu al elf punten achter in de achtervolging op Genk.

5 Wesley scoorde een erg knap doelpunt, maar kon opnieuw niet winnen met Club.
BELGA Wesley scoorde een erg knap doelpunt, maar kon opnieuw niet winnen met Club.

43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Guy Bevers

    Is 2de goal van Club Brugge geen buitenspel ?

  • sven vandevyvere

    Sommigen verwijzen hier naar gumieny. Een gefrustreerde mislukte ref , die het opeens mag uitleggen in de gazetten Luister vanavond eens naar javaux in la tribune ( RTBF)

Lees meer