2 Vincent Mannaert.
BELGA Vincent Mannaert.

Club Brugge trekt zich terug uit Raad van Bestuur Pro League

Club Brugge trekt zich terug uit de Raad van Bestuur van de Pro League. General Manager Vincent Mannaert heeft dat via een uitgebreide e-mail laten weten aan de andere clubs. Hij vindt dat de Pro League niet meer functioneert.

De discussies over de tv-rechten en de verdeelsleutel daarvan, over de competitieformule en over het vroegtijdig beëindigen van de competitie. Het zijn maar enkele van de hangijzers waarvan Club Brugge vindt dat ze een verkeerde manier zijn behandeld door de Pro League.

Blauw-zwart heeft, als kampioen en meest dominante club van het moment, zijn eigen idee van waar het Belgisch voetbal naartoe wil. Maar dat strookte niet altijd met de meningen van de andere clubs. Dat frustreerde Mannaert, geeft hij aan in zijn open brief.

Club zal zich nu vooral vanuit de oppositie roeren.

Lees ook de interne mail van Club die onze redactie kon inkijken: 

De mail van Club die inslaat als een bom: “De belangenvereniging is verworden tot een belangentegenstelling” (+)

2 Vincent Mannaert.
Joel Hoylaerts - Photo News Vincent Mannaert.

37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • René Van Halen

    Als men zich spiegelt aan de grote landen is er hier op basis van inwonersaantallen plaats van 2 tot 3 clubs in eerste klasse. De zestiende club zou in een grote competitie in derde of vierde klasse spelen. En dat is nu net het probleem in de Belgische competitie. Niemand wil degraderen terwijl er vijf of zes ploegen zijn die eigenlijk beter gewoon een klasse lager zouden spelen. Als men de play-offs afschaft is het gedaan met het Belgische voetbal. Kleinere clubs leven op de kap van de grote.

  • PLANCKAERT Johan

    Alle clubs in 1ste zouden evenveel moeten krijgen, zo hebben anderen ook de kans om vooruit te gaan, anders is er bevoordeling vr de rijkere clubs. Of gaan ze een competitie spelen met 6 ploegen ?

Lees meer