11
Photo News

Club Brugge wint genietbare Brugse Metten na penalty’s van Sporting Lissabon

Club Brugge heeft de Brugse Metten gewonnen van Sporting Lissabon. De Bruggelingen wonnen hun jaarlijkse oefenpot voor eigen publiek na penalty’s. Eerder was de wedstrijd op 2-2 geëindigd. Recordaanwinst Okereke scoorde in de eerste helft en potte ook de beslissende penalty.

VIDEO: Herbekijk hier de strafschopserie

Under construction. Het scanderen van de nieuwe namen verloopt nog moeizaam, maar daar wil/zal één iemand snel verandering in brengen: David Okereke. Zijn generale repetitie tijdens de Brugse Metten doet het beste verhopen voor Club. Want: technisch onderlegd, vinnig, klaar kijkend en bij de pinken voor doel. Okereke maakte van een verdwaalde kopbal van Rits de 1-0. Zijn fijnzinnig hakje, net na het uur, had evenveel succes verdiend…

Het swingde bij momenten al voorin, met Danjuma, Dennis en Okereke. Afrikaans bloed. Zeker bij aangenaam voetbalweer kan je dan opzwepende acties verwachten. Dennis mikte de 2-0 op de paal – zonde voor de knappe inspeelpass van (de zelfbewuste) Deli. Op linksachter lijkt Sobol evenwel nog een risicopatiënt. Overbodige penaltyfout: 1-1. Ach, beter nu dan in de play-offs, zag je z’n maats denken. Idem bij Rits, toen die slordig inspeelde en Cabral seconden later Sporting al strompelend op voorsprong bracht. Dít Club staat achterin nog te wankel. Té veel tegengoals. Dat beseft Clement als geen ander. Deli haalde de 1-3 voor de lijn weg.

11
Photo News

Kort daarna profiteerde Vanaken van een haakfout op Mata: 2-2, waarna nóg penalty’s volgden. Club won de strafschoppenreeks uiteindelijk met 4-3. Danjuma en Deli misten hun elfmeter, Okereke scoorde de beslissende. 

Club speelt maandag nog een bijkomende oefenpot, in en tegen SK Deinze, om 16 uur. Clement wil zo de jongens die de voorbije weken niet veel kansen kregen nog wat speelgelegenheid gunnen. Mechele (achillespees) doet het rustig aan. (NP/TTV)

VIDEO: Herbekijk hier de 1-0 van Okereke

11
Photo News

Club Brugge: Horvath; Mata, Mitrovic, Deli, Sobol; Rits (74’ Amrabat), Vormer, Vanaken (74’ Schrijvers); Dennis (63’ Vlietinck), Okereke, Danjuma

Doelpunten: 16’ Okereke (1-0), 45’ Fernandes (1-1), 53’ Cabral (1-2), 62’ Vanaken (2-2, pen.)

11
Photo News
11
Photo News
11 Kan David Okereke de hoge verwachtingen inlossen?
BELGA Kan David Okereke de hoge verwachtingen inlossen?
11
Simon Mouton Photo News
11
Simon Mouton Photo News

Vooraf:

Vindt verdediging met vier zijn draai?

Vijf tegengoals tegen AZ Alkmaar en twee tegen Union, dat maandag een pak open doelkansen kreeg. Twee wedstrijden waarin blauw-zwart er in defensief opzicht bij vlagen écht niet goed uitzag. De omschakeling naar een systeem met vier verdedigers kost tijd, net als het inpassen van enkele nieuwe pionnen. Nieuwkomer Deli maakte een goeie indruk, voor Kossounou is het voorlopig wat zoeken. De Ivoriaan kende een goeie stage, maar zag er in de oefenmatchen tegen Lokomotiva Zagreb en Union niet al te goed uit. Linksachter Sobol blijkt degelijk, maar ook voor Mechele - vanavond uit voorzorg afwezig - is het opnieuw aanpassen. En haalt Mata de komende tijd zijn niveau van in de play-offs? Vraag is of de nieuwe achterhoede straks, met de steun van de middenvelders en eerste doelman Horvath, zijn mannetje kan staan in de Europese voorrondes. De komst van Sporting Lissabon is alvast een goeie test.

11 Eduard Sobol.
BELGA Eduard Sobol.

Rits of Amrabat? En wat met Schrijvers?

‘t Is opnieuw drummen op het middenveld, waar spelmaker Vanaken en aanvoerder Vormer zeker lijken van hun positie. Voor Rits en vooral Amrabat is het wederom vechten voor het derde plaatsje in de driehoek, en wat als Nakamba er straks nog zou bijkomen? Benieuwd ook of Schrijvers in dit systeem een basisplaats kan opeisen. Onder Clement was er in Genk alvast geen plaats voor de Limburger. Veel zal straks in augustus afhangen van het vormpeil van Vanaken en Vormer. De voorbereiding van die laatste was oké, terwijl Vanaken eerder wisselvallig presteerde.

11 Siebe Schrijvers.
BELGA Siebe Schrijvers.

Kan Okereke de hoge verwachtingen inlossen?

Met een fitte Danjuma en Dennis en Africa Cup-finalist Diatta op de weg terug heeft Clement straks de drie smaakmakers van vorig seizoen ter beschikking. Reken daar ook nog nieuwkomer Sagna en alternatief Vlietinck bij en dan zit het voorlopig goed op de flanken. De hamvraag is of recordaankoop Okereke straks de hoge verwachtingen kan inlossen. Zowel Rezaei, Vossen als Openda maakten geen goeie beurt de voorbije weken... En dus zal veel afhangen van de vervanger van Wesley. Scoren tegen Sporting zou de Nigeriaan in de aanloop naar de competitie alvast een enorme boost geven.

11 Okereke.
Florian Van Eenoo Photo News Okereke.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer