2
BELGA

Club-CEO Mannaert woest na beroep tegen vrijspraak Preud'homme: "De schaamte voorbij"

"Dit is wat ons voetbal kapotmaakt." "Dit gaat enkel over macht, commissies en postjes." "Dit is de schaamte voorbij." Om maar te zeggen dat CEO Vincent Mannaert niet te spreken is over de beslissing van het bondsparket om in beroep te gaan tegen de vrijspraak van Preud'homme. Waardoor de Brugse coach nu toch Anderlecht-Club dreigt te missen.

Vincent Mannaert kan zijn woede niet wegsteken en wil dat ook niet. "Als zowel de ref als de vierde scheidsrechter verklaart dat er geen enkel probleem was en er een logische vrijspraak volgt, maar het bondsparket dan tóch unaniem beslist in beroep te gaan... Dan is dat de schaamte voorbij", fulmineert de Brugse general manager. "Dan zitten we in een systeem waarbij het niet meer over voetbal gaat, maar enkel over macht, commissies en postjes. Dit zijn FIFA- en UEFA-toestanden. Net datgene wat ons voetbal kapotmaakt. Wellicht wilden ze door bijkomende zitpenningen nog wat extra geld verdienen."

2

Failliet

En er is nog iets dat Mannaert zwaar tegen de borst stuit: de timing. "Dat het in de aanloop naar de match van het jaar net dáárover moet gaan... Bovendien op de dag waarop Anderlecht en RC Genk geschiedenis konden schrijven door een Europese halve finale te bereiken. Dan beslissen de hoge heren om alle aandacht naar zich toe te trekken. Want het is ook dat wat meespeelt: mediageilheid. Ik stel voor dat we hen elke week een paar minuten televisietijd geven, dan zullen ze misschien tevreden zijn. Met Marc Rubens (de bondsprocureur, red.) vooraan. Sinds hij met pensioen is (als procureur van het gerechtelijk arrondissement Hasselt, red.) mist hij blijkbaar de media en de schijnwerpers en grijpt hij elke mogelijkheid aan om zichzelf in beeld te doen komen. Ik herhaal: dit is het failliet van ons voetbal. En dat staat nog los van het feit of onze trainer zondag al dan niet op de bank zal kunnen zitten. Maar benadeeld worden we sowieso."

Overigens zal Preud'homme in tegenstelling tot dinsdag niet aanwezig zijn in Brussel om zichzelf te verdedigen. Geen tijd door de ochtendtraining en aansluitend de persconferentie voor de match tegen Anderlecht, maar naar verluidt was ook hij enorm ontgoocheld en boos.

14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Ik Ik

    Mannaert zou beter eens komen vertellen wat men krijgt voor slagen en verwondingen toebrengen aan een steward, of een bezoekje aan de scheidsrechter onder de rust als je niet kunt winnen, of valse verklaringen afleggen! Allemaal echt gebeurd en door zijn eigen incompetente voorzitter diakenen verhangen! Stelletje kinderen zijn het bij fc calimero!

  • JAN boskabouter

    Mauve bond, zie dat anderlecht geen kampioen wordt.