2 Cools (l) en Mechele pakken de vlag van Cardona af.
BELGA Cools (l) en Mechele pakken de vlag van Cardona af.

Dany Verlinden over incident met groen-zwarte vlag: “Ik zag vooral frustraties bij de spelers van Club”

Het incident met de groen-zwarte vlag meteen na affluiten van de Brugse derby zindert na. In ‘Sports Late Night’ op Vier minimaliseert Dany Verlinden, ex-keeper van Club en nu keeperstrainer bij Cercle, de feiten. “Zo’n dingen kunnen gebeuren in het heetst van de strijd.”

Dany Verlinden zag vooral veel verhitte reacties bij spelers van Club Brugge nadat Irvin Cardona een Cercle-vlag op de middenstip neerplantte. “Ik proefde vooral frustratie bij Club. Zij hadden de kansen om het af te maken, dan moet je achteraf niet komen zeggen dat je niet genoeg gekregen hebt. Ach, dat zijn dingen die gebeuren in het heetst van de strijd. In het verleden is dat langs beide kanten ook al gebeurd.”

Geert De Vlieger en Jacky Mathijssen, als analist bij ‘Sports Late Night’, toonden minder begrip. De Vlieger: “Kinderachtig kopiegedrag”, vond De Vlieger, ook een ex-doelman van Club Brugge. “Dit was totaal onnodig, ook die vechtpartij erna. Ze zouden beter het gedrag van de beste voetballers kopiëren. Dat zou een pak uitdagender maar natuurlijk ook heel wat moeilijker zijn. Dit was goedkope sensatie.”

Mathijssen: “Zoiets hoort er niet bij. Er zijn andere manieren om je vreugde te uiten. Als bond vind ik toch dat je hier moet ingrijpen en een signaal geven dat zoiets niet kan. Even zeggen dat zo’n gedrag in de toekomst gesanctioneerd wordt. Natuurlijk heerst er bij zo’n derby wel een speciale sfeer. Ik heb er vier meegemaakt als trainer van Club. Voor de match kwamen dan soms toch mensen in je bureau die me even duidelijk maakten dat er maar beter kon gewonnen worden, want dat het anders niet leuk voor hen zou zijn om de volgende dag naar de bakker te gaan.”

2
BELGA

Dat het uiteindelijk 2-2 werd, had Cercle te danken aan een (on)geldig doelpunt. Wanneer het beeld wordt stilgezet staat Cardona immers buitenspel. Geert De Vlieger legt in ‘Sports Late Night’ uit waarom het doelpunt wel werd goedgekeurd door de VAR.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer