2 Eder Balanta in actie tegen LASK Linz.
EPA Eder Balanta in actie tegen LASK Linz.

Last minute-deal: Club Brugge heeft Colombiaanse nummer 6 Balanta te pakken

Vergeet Victor Wanyama. Club kiest zoals aangekondigd voor de Colombiaan Eder Balanta (26), die vandaag een akkoord vond met blauw-zwart. De linksbenige verdedigende middenvelder van FC Basel tekent een contract voor drie seizoenen en traint vanaf dinsdag in principe mee in Brugge. Vrijdagmiddag al legde de achtvoudige international zijn medische test af, niet veel later volgde het akkoord.

Club Brugge aasde lange tijd op Victor Wanyama, maar was het wachten beu. Zowel de loonvoorwaarden van de speler in kwestie als de eisen van Spurs waren té hoog voor de Bruggelingen, waardoor Club zich sedert afgelopen woensdag meer en meer op Balanta is beginnen richten. Dat hij eigenlijk als centrale verdediger geschoold is, biedt blauw-zwart ook achterin op de positie van Deli alternatieven: “Het is een fysieke verdedigende middenvelder, die ook als verdediger kan spelen”, aldus Philippe Clement na de match tegen Genk. “Iemand die op twee posities kan spelen, is interessant om in je kern te hebben. Zeker omdat we heel drukke maanden tegemoet gaan. Het is onmogelijk dat iedereen alle matchen zal spelen”.

Vanaf “59 in onderstaande video kunt u een kopbaldoelpunt van Balanta zien:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
2  Eder Balanta probeert Lukaku van de bal te zetten.
Photo News Eder Balanta probeert Lukaku van de bal te zetten.

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • DANNY DE CLERCK

    Aan alle anti-brugge commentaren ; 2 bemerkingen. 1e; Als eigen jeugd zoveel opbrengt of opgebracht heeft , hoe komt het dan dat Anderlecht financieel aan de grond zit ? 2e : waarom hebben ze dan nu een achttal nieuwe buitenlanders gekocht ?

  • kelly Bernaert

    @Jacques: ze niet beter gaan vissen? moesten die Belgen het niveau halen dat ze MOETEN halen blijven ze altijd staan! ik vind het ook erg maar dat is bij gebrek aan betere, die belgen krijgen het onmiddellijk moeilijk in hun hoofd als ze eens in de eerste ploeg staan: vrouwen, dansings Sint niklaas en Antwerpen! Dat ze eerst eens op hun voetjes op de grond blijven en hun presetaties in de verf zetten maar neen liever op vertier gaan! dat is het verschil!

Lees meer