Photo News

Referee department: “Doelpunt van Balanta tegen Sint-Truiden onterecht afgekeurd”

Het doelpunt van Club-middenvelder Eder Balanta in de 66e minuut op bezoek bij STVV afgelopen zaterdag werd onterecht afgekeurd. De VAR had op dat moment niet moeten tussenkomen, oordeelt het Referee Department van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag. "Er ging slechts een normaal, fysiek contact aan vooraf."

Scheidsrechter Lothar D'Hondt keurde de treffer van Balanta, die op dat moment de 1-2 dacht te maken, aanvankelijk goed. Maar de videoref kwam tussen en vroeg D'Hondt om toch eens naar de beelden te gaan kijken. Na lang aarzelen werd het doelpunt afgekeurd. De partij eindigde alsnog op 1-2. Federico Ricca zette die eindstand vijf minuten voor tijd op het bord.

"De VAR moest in deze situatie niet ingrijpen, omdat het niet een 'clear and obvious error' (duidelijke fout) van de referee was, in het bijzonder voor contacten met het bovenlichaam. Het doelpunt moest niet afgekeurd worden, omdat het om een normaal fysiek contact ging", oordeelde het Referee Department, dat aanstipte dat zowel de VAR als de scheidsrechter een verkeerde beslissing namen. 

Bekijk hieronder het afgekeurde doelpunt van Balanta 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Guy Moreels

    Daar heb je het ! Mijnheer Laforge in het busje wist het beter. Scheidsrechter D’Hondt had direct gelijk (keurde de goal goed). Gelukkig heeft Rica dan nog gescoord.

  • Ken Delespierre

    Die VAR Mocht al 100 jaar bestaan van mij.. ik ken zo een ploeg die op het einde van de match altijd gratis penalty’s kreeg, desnoods tot de achterstand was weggewerkt! Eens duiken en hupla penalty.. Ze zijn zelf aan 34 titels geraakt op die manier!

Lees meer