2
Photo News

Exclusief voor abonnees

Verhaeghe & Mannaert, architecten van het succes: “Club is marktleider in België. Nu willen we meer”

Het was in december 2013 toen Herman Van Holsbeeck in een interview voor deze krant zijn collega Vincent Mannaert jende: 'Win eens iets.' Kijk eens waar Club Brugge zes jaar later staat. Voor de derde keer in vier seizoenen in de groepsfase van de Champions League. Spelers en trainers vallen te prijzen, maar Mannaert en preses Bart Verhaeghe hebben zich inmiddels laten gelden als de norm voor goed beleid in België - en straks ook in Europa? "We zijn klaar voor the next step."

Vincent Mannaert drinkt van zijn koffie en kijkt in de richting van zijn baas. Alsof hij wil aangeven aan Bart Verhaeghe: 'Zeg jij het maar.'

De vraag luidde: 'Hoe lang gaan jullie nog samen door?'

Verhaeghe lacht: "Tot het einde der tijden."

Het is donderdag in alle vroegte ten huize Verhaeghe, enkele uren vooraleer hij en Mannaert het vliegtuig zullen nemen richting Monaco.

"Weet je wat het is?", bedenkt Mannaert. "Zolang ik de romantiek in het spelletje zie, wil ik het voetbal niet loslaten."

Daar zegt u iets - Philippe Clement stelde eventuele uitschakeling tegen Linz gelijk met 'Wereldoorlog III'. Echt romantisch is dat niet.

Mannaert: "Maar dan was de romantiek aan de kant van Linz geweest. In voetbal is altijd wel iémand gelukkig."

's Avonds konden Verhaeghe en Mannaert hun blijdschap niet verbergen - Paris Saint-Germain en Real Madrid Club de Fútbol.

Púre romantiek.

* * *

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Cleynhens

    Heb het nu hieronder gelezen, der is er ééne ( zal wel een vijs aan los zitten ) die schrijft : ' ze gaan Bayern Munchen achterna '. Drink je niet te veel gast ? Je mag fanatiek zijn, maar doe normaal !!!!!!

  • Allex Kovalev

    Van waar al die euforie? ( weeral typisch brugge) Vorig jaar geen platte prijs gepakt, belachelijk gemaakt in beker, europees en na puntenhalvering nog niet bij Genk geraken...het jaar voordien eentje met een VAR geurtje, iedereen weet dit toch. Cl dit jaar dankzij zeer veel geluk, 3x 6/0 wat gaan ze er doen op een bal van kampioenen.?.Stadium, veel blabla maar nu vooral de urinegeur die blijft hangen.Voetjes op de grond aub.

Lees meer