2
Photo News

Exclusief voor abonnees

Verhaeghe & Mannaert, architecten van het succes: “Club is marktleider in België. Nu willen we meer”

Het was in december 2013 toen Herman Van Holsbeeck in een interview voor deze krant zijn collega Vincent Mannaert jende: 'Win eens iets.' Kijk eens waar Club Brugge zes jaar later staat. Voor de derde keer in vier seizoenen in de groepsfase van de Champions League. Spelers en trainers vallen te prijzen, maar Mannaert en preses Bart Verhaeghe hebben zich inmiddels laten gelden als de norm voor goed beleid in België - en straks ook in Europa? "We zijn klaar voor the next step."

Vincent Mannaert drinkt van zijn koffie en kijkt in de richting van zijn baas. Alsof hij wil aangeven aan Bart Verhaeghe: 'Zeg jij het maar.'

De vraag luidde: 'Hoe lang gaan jullie nog samen door?'

Verhaeghe lacht: "Tot het einde der tijden."

Het is donderdag in alle vroegte ten huize Verhaeghe, enkele uren vooraleer hij en Mannaert het vliegtuig zullen nemen richting Monaco.

"Weet je wat het is?", bedenkt Mannaert. "Zolang ik de romantiek in het spelletje zie, wil ik het voetbal niet loslaten."

Daar zegt u iets - Philippe Clement stelde eventuele uitschakeling tegen Linz gelijk met 'Wereldoorlog III'. Echt romantisch is dat niet.

Mannaert: "Maar dan was de romantiek aan de kant van Linz geweest. In voetbal is altijd wel iémand gelukkig."

's Avonds konden Verhaeghe en Mannaert hun blijdschap niet verbergen - Paris Saint-Germain en Real Madrid Club de Fútbol.

Púre romantiek.

* * *

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer