Dat grote concurrent Anderlecht in de toekomst in het Eurostadion zou spelen, ligt Club-voorzitter Bart Verhaeghe nog altijd op de maag.
PHOTO_NEWS Dat grote concurrent Anderlecht in de toekomst in het Eurostadion zou spelen, ligt Club-voorzitter Bart Verhaeghe nog altijd op de maag.

Verhaeghe: "Plannen Eurostadion zijn competitievervalsing"

Het was eventjes stil rond Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe, maar gisteren zette hij de boel nog eens op scherp met enkele stevige uitspraken. Bijvoorbeeld over het Eurostadion, waar aartsrivaal Anderlecht in wil voetballen. En daar bleef het niet bij, ook de top van de KBVB kreeg de wind van voren.

Het was op de openbare omroep dat Verhaeghe zijn ongenoegen uitte over het dossier van het nieuwe nationale stadion. Vooral het feit dat RSC Anderlecht zijn thuismatchen er zou afwerken, zint de sterke man van blauw-zwart allerminst: "Zo'n stadion mag voor mij verhuur worden aan een club, absoluut. Maar dan wel als dat aan een correcte prijs gebeurt. Als je naar het buitenland kijkt, zie je dat geen enkele club marktconforme huurprijzen kan betalen. " Volgens Verhaeghe zou de Belgische voetbalbond bijspringen om de prijs te drukken voor Anderlecht. "Volgens het bidbook betaalt de KBVB mee. Dat is competitievervalsing voor de andere clubs."

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS (P.28), HIER IN DIGITALE VERSIE VERKRIJGBAAR!

Lees meer