9
Photo News

VIDEO. Brugse derby ontaardt nadat Cardona groen-zwarte vlag neerplant: “Wie doet zoiets nu na een draw?”

Meteen na de Brugse derby gingen de spreekwoordelijke poppen aan het dansen. Irvin Cardona, maker van de 2-2, plantte een groen-zwarte vlag op de middenstip na het nieuwe puntenverlies van Club. Cools en Mechele waren er als de kippen bij om de vlag weg te gooien, waarna er een handgemeen volgde waarin menig speler en staflid zich niet onbetuigd liet. 

9
BELGA

Als profvoetballer moet je je emoties onder controle hebben.

Marc Degryse
9
BELGA

Onder andere Poulain, Denswil en de Brugse materiaalman Pascal Plovie raakten betrokken. Uiteindelijk was Cercle-trainer Laurent Guyot nog de slimste, door Cardona -een 21-jarige Franse aanvaller die door Monaco uitgeleend wordt aan Cercle- van het veld te trekken. In de studio van Telenet Play Sports was er weinig begrip voor de actie van Cardona. “Ik vind dat je zoiets nooit moet doen, maar al zeker niet bij een gelijkspel. Wat is daar eigenlijk de betekenis van?”, vraagt analist Marc Degryse zich af. “Eigenlijk slaat dit toch alles bij een 2-2? Enfin, het slaat nergens op. Want daarna zat natuurlijk het spel op de wagen. Natuurlijk krijg je dan herrie. Daarbij was het toch ook opvallend dat veel spelers van Club de emoties niet onder controle hadden. Dat zag je ook al vorige week tijdens en na Standard - Anderlecht. Nee, je bent prof, je moet je kunnen beheersen. Zie ook na dat incident met Trossard en de Genk-vlag op Stayen, met die rellen tussen supporters achteraf. Zo’n gedrag kan zoiets teweegbrengen. Eigenlijk zouden er hier toch enkele schorsingen moeten volgen.” Voor Play Sports-presentator Karl Vanniewerkerke was dit “het resultaat van jaren lang Calimero-gedrag”.

9
Photo News
9
BELGA

Ook mede-analist Eric Van Meir sprak bij Play Sports van onverantwoord gedrag van Cardona. “Triestig gewoon. Ik vind het erg. De enige met verstand was Guyot, die Cardona van het veld haalt. Voor de match zeiden we nog dat er niet veel raakpunten meer zijn tussen Club en Cercle en dat de spelers met elkaar geen problemen hebben, maar dan zie je toch zoiets weer... Ook omdat de fans de boel ‘opfokken’ natuurlijk. Enkele weken terug zagen we het ook bij Trossard op Sint-Truiden, maar toen was de match al even afgelopen. Nu was dat niet het geval en kreeg je een dubbel zo explosieve situatie. Jan Mulder: “Ik vind toch dat de bond hier een straf voor moet geven. Een kleine.” En Dennis Van Wijk, ook als analist in de studio : “Dat het dan nog net iemand is van Monaco die de boel op stelten zet, iemand waarvan je denkt dat hij daar niet gevoelig aan is... Oliedom.”

9
BELGA

Ook Club-middenvelder Mats Rits snapte er weinig van. “Cercle doet precies of ze de Champions League gewonnen hebben. Toch wel een beetje overdreven”, sprak de middenvelder bij Proximus Sports. “Ze krijgen twee kansen en ronden ze alle twee af. Wij hebben veel meer kansen gehad en moesten er altijd meer maken. We moesten gewoon zakelijker zijn, dan heb je al deze zever nu niet. Vijf zeges uit 17 speeldagen in de Jupiler Pro League is gewoon veel te weinig. Club-onwaardig. Meer moet je daar niet over zeggen.”

9
Photo News
9
BELGA
9
BELGA

30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Wim Tack

    De spelers van beide clubs zouden zich moeten schamen. En dan maar klagen over hooliganisme. De moest ik minister van buitenlandse zaken zijn, dan zou ik elke speler die betrokken is aan dat vlag-incident een boete geven van 100.000 Euro. En dat geld kan dienen voor meer veiligheid.

  • jos jansen

    De vlaggen planter moet geschorst worden!

Lees meer