5
AFP

Vormer krijgt drie speeldagen schorsing voor rode kaart en grof taalgebruik tegen ref, Club in beroep

Ruud Vormer houdt aan zijn uitsluiting in het Champions League-duel bij Real Madrid (2-2) een schorsing van drie speeldagen over. Daardoor mist de aanvoerder van Club Brugge de dubbele confrontatie tegen PSG en de uitwedstrijd bij Galatasaray. Vormer is pas terug speelgerechtigd voor de laatste partij in de groepsfase, thuis tegen... Real Madrid.

De UEFA startte een disciplinaire procedure op tegen Vormer - de middenvelder kreeg in Madrid twee keer geel - omdat de Nederlander zich bezondigd zou hebben aan ‘beledigend taalgebruik’ tegenover scheidsrechter Kabakov. Vormer zou ‘F*ck you’ geroepen hebben naar de Bulgaarse ref, die bijgevolg een rapport opmaakte. 

Club kon nog in beroep gaan tegen de beslissing van de UEFA. De Bruggelingen hebben dat intussen ook gedaan. Al zal dat beroep niet opschortend werken, Vormer krijgt dus sowieso minstens één speeldag schorsing.

5
Photo News
5
REUTERS
5
BELGA
5
Photo News

35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Cleynhens

    Overdreven die straf, maar de spelers moeten toch eens leren zich bij een beslissing neer te leggen. Sorry, maar Vormer en Vanaken hebben er in de JPL toch een zottekes spel van gemaakt om telkens in discutie te gaan met de refs.

  • mark didden

    volledig terecht. Als je als prof en als kapitein zo u laat vangen zijt ge ne dommerik. Moest ik zen werkgever zijn, kreeg em nog een vette boete bovenop ...

Lees meer