Dag 1 in tuchtprocedure rond matchfixing zit erop: “Mijn cliënt is een onbeschreven blad in zijn 25 jaar als makelaar”

In Evere is vandaag de tuchtprocedure gestart over mogelijke matchfixing in KV Mechelen - Waasland-Beveren eind vorig seizoen. De vier vervolgde spelersmakelaars Walter Mortelmans, Thomas Troch, Evert Maeschalck en Dejan Veljkovic beten de spits af, ook de vijf belanghebbende tussenkomende partijen Beerschot-Wilrijk, Lokeren en AFC Tubeke en twee supportersverenigingen van KV Mechelen hielden vandaag hun pleidooien voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. Een overzicht van de eerste zittingsdag. 

37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Roger Declercq

    Er kan geen goed woord gezegd worden over matchfixing. De personen die zich hiermee hebben bezig gehouden moeten zeer streng worden gestraft. Maar is het dan nodig een volledige club en haar spelers die hun best hebben gedaan hiervoor te straffen? Dat is hetzelfde als ik beboet wordt om door het rode licht te rijden en alle inzittenden moeten mee betalen.

  • JOHAN VANBEKBERGEN

    Volgens mij zal de uitspraak vallen na de laatste match. Komst Anderlecht op de vijfde plaats dan zullen de twee degraderen. Het heeft dan nog kans om Europees te spelen. Zo niet dan zal men de beslissing aan de Europese liga overlaten.

Lees meer