Dennis raast voorbij Odjidja.
BELGA Dennis raast voorbij Odjidja.

Definitief: Belgische transferperiode in twee delen: échte Deadline Day op 5 oktober

Het is nu ook definitief: de Belgische zomertransferperiode wordt opgedeeld in twee delen. De Pro League bevestigt dat hun vraag werd goedgekeurd. De transferperiode opende drie dagen geleden, op 7 juli, en loopt tot 31 augustus - de traditionele laatste dag. Daarna gaat de Belgische transfermarkt heel even toe, om op 8 september opnieuw te openen. De échte Transfer Deadline Day is dan op 5 oktober. 

De Pro League was genoodzaakt om deze ingreep door te voeren. De UEFA had de internationale transferdeadline immers verschoven van 31 augustus naar 5 oktober. Op die manier krijgen de grote voetballanden, die in de zomermaanden hun competities afwerken, de kans om een ‘normale’ transferzomer te hebben. Omdat de Pro League vreesde dat Belgische clubs hun grote talenten nog zouden verliezen aan buitenlandse topclubs maar geen vervanger meer in huis kunnen halen omdat de eigen markt al gesloten is, heeft België een tweede periode, ook tot 5 oktober.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frank Coussement

    Welk génie is daar op gekomen en wat is het nut daarvandaan?

  • Georges Vande Velde

    Terug op zijn Belgisch. Waarom niet FIFA-UEFA conform en overal gelijk. Spelers verhuizen van overal ter wereld naar andere continenten . Terug Belgisch gepruts !

Lees meer