BELGA

Delferière doorbreekt de stilte: “Ik ga bewijzen dat ik niets illegaals gedaan heb”

Sébastien Delferière, die gold als de nummer één van het Belgische scheidsrechterskorps, schrijft op Facebook dat hij zal bewijzen dat hij niets illegaals heeft gedaan in operatie Propere Handen. “Maar er is niets veranderd", verduidelijkt hij in een reactie aan onze redactie. Het onderzoek naar de betrokkenheid van scheidsrechters in het matchfixingluik is nog lopende.

Scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière kregen in het kader van het strafonderzoek bepaalde voorwaarden opgelegd, zoals het verbod op contact met de voetbalwereld en zwijgplicht. Die zorgden ervoor dat het moeilijk was om beide scheidsrechters, die een goede band onderhielden met spilfiguur Veljkovic, te verhoren. Delferière doorbrak op Facebook toch even de stilte tussendoor: “Voor alle duidelijkheid... JA... de 90 minuten per speeldag mis ik enorm veel... mijn assistenten... de spelers... trainers... bestuursleden... supporters... ik ga bewijzen dat ik niets illegaals gedaan heb!!!” 

In een korte telefonische reactie aan onze redactie verduidelijkt Delferière dat zijn boodschap op Facebook niét betekent dat hij extra (gerechtelijke) stappen zal ondernemen. “De onderzoeksrechter is bezig met zijn onderzoek. Dat wacht ik af. Eigenlijk is er niets veranderd tegenover eind 2018. Ik ben een beetje verbaasd van de impact die mijn bericht heeft gehad. Het bericht is zijn eigen leven gaan leiden." 

Waarom hij dan op Facebook een update gegeven had? “Omdat ik elke dag van vele mensen de vraag krijg hoe erg ik het voetbal mis. Enorm hard, dus. Maar nogmaals: eigenlijk is er helemaal niets veranderd.” 

Prioriteit

De onderzoekscommissie gaf in eerste instantie de prioriteit aan het onderzoek naar de betrokkenheid van de clubs, omdat er daar een zekere tijdsdruk heerste. Idealiter valt er een uitspraak voor 30 juni 2019, wanneer de klassementen definitief worden afgesloten. 

17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lodewijk Verborgt

    In wat hij elke week in die 90 minuten mist is hij een ding vergeten te vermelden, en het belangrijkste nog wel; geld.

  • Peter Thys

    met hetgeen nu gebeurt de gelegenheid om terug aan bod te komen.Nu men toch bezig is zo het één en ander aan het regelen is het moment aangebroken en alles in zijn oude plooi te leggen

Lees meer