Eddy Wauters (archief)
MARC GOYVAERTS/ GMAX Agency Eddy Wauters (archief)

Eddy Wauters zal zes miljoen euro laten opvragen bij Antwerp

Ex-Antwerpvoorzitter Eddy Wauters is van plan het geld dat Antwerp hem verschuldigd is te laten opvragen. Hij is de vertragingsmanoeuvres beu. "Ik ga dat vonnis laten uitvoeren."

Nadat de Brusselse rechtbank van eerste aanleg vrijdag de uitspraak van de Arbitragecommissie van de voetbalbond bevestigd had dat Antwerp 4,9 miljoen euro plus intresten moet terugbetalen, weet Antwerp volgens Wauters wat te doen. Hij is ook de vertragingsmanoeuvres van de club beu. "Ik wacht nu al meerdere jaren op mijn geld. Ik ga dat vonnis laten uitvoeren. Ik denk persoonlijk dat Antwerp en zijn supporters er alle belang bij hebben om zo snel mogelijk te betalen. Als ze dat niet doen, zullen ze de gevolgen moeten dragen."

Bedreigingen

Het verschuldigde bedrag is door de intresten intussen al opgelopen tot circa 6 miljoen euro. Volgens meerdere advocaten is een beroepsprocedure niet opschortend. Wauters is bovendien verwonderd dat Antwerp met "verstomming" reageert op het vonnis, want alle voorgaande juridische beslissingen over de zaak waren in die richting. "De club probeert mij nu bij de supporters in een slecht daglicht te stellen. Ik krijg ook bedreigingen aan de telefoon. Terwijl ik gewoon mijn geld rechtmatig terugeis dat ik aan de club geleend heb. Ik heb die club meer dan veertig jaar belangeloos gediend en als beloning zetten ze mij aan de deur. Zou je de club die u buitenzet boven uw kinderen zetten en dat geld ook nog aan hen te laten? Ik zeg dat eerlijk: ik stel mijn kinderen nu als erfgenamen boven de club. Daar voel ik me niet slecht bij."

Het vonnis van de rechter kan ook nog invloed hebben op de licentieprocedure en patrimoniumsoverdracht van Antwerp. Vanaf 21 maart beginnen de zittingen voor de licentiecommissie.

Lees meer