3 Dejan Veljkovic en Mogi Bayat: de twee spilfiguren in de zaak.
DR. Dejan Veljkovic en Mogi Bayat: de twee spilfiguren in de zaak.

Exclusief voor abonnees

Een handleiding, één jaar na Operatie Zero: “We zijn vertrokken voor járen procedures”

10 oktober. Een datum die voor altijd een zwarte pagina zal blijven in het Belgisch voetbal. Eén jaar later is Mogi Bayat weer koning van de transferjungle. Is er dan niets veranderd?

Wat weten we?

Dejan Veljkovic en Mogi Bayat blijven de hoofdrolspelers in Operatie Zero. Het gerecht verdenkt de twee makelaars ervan om massaal zwart geld en verdoken commissies te incasseren en uit te delen.

Alleen bleek Bayat slimmer dan Veljkovic. Het telefoonverkeer van de twee makelaars werd afgetapt. Alleen voerde de Franse Iraniër het gros van zijn uitgaande gesprekken via Whatsapp. De communicatie via die app is vergrendeld – de politie kan die dus niet zomaar afluisteren. Veljkovic was meer van de oude stempel en hield het bij de traditionele gesprekken via mobiele operatoren. Er bestaan daarom veel meer geregistreerde telefoongesprekken van de Serviër, wat maakt dat de speurders meer bewijslast tegen hem voorhanden hebben.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rony COCQUYT

    Alweer bla bla, spijtig genoeg juist, als nu iedereen eens geen abonnement zou kopen, wat denk je? Zou vlug veranderen, maar ja wie durft het aan?

  • Patrick Braekeveldt

    In Belgie worden de wetten gemaakt door de rijken ,voor de rijken ,wat eens temeer blijkt !

Lees meer