4 Penninckx tijdens de titelviering na de 2-1-zege tegen Beerschot.
BELGA Penninckx tijdens de titelviering na de 2-1-zege tegen Beerschot.

Exclusief voor abonnees

Euforie bij KV Mechelen en sterke man Dieter Penninckx: “Als het winnen van een derde beker”

Euforie bij Dieter Penninckx (44), de sterke man van KV Mechelen. Het BAS ­besliste dat Malinwa komend seizoen in 1A speelt. “We willen deze donkere ­pagina zo snel mogelijk omslaan, dit is een eerste belangrijke stap.” 

Trots toont Dieter Penninckx ons een Whats­App-berichtje van Mark Uytterhoeven. De bekendste KVM-supporter poseert met een smaakvol drankje en schrijft ‘Tour de France? Nog nooit van gehoord.’ Iedereen met een geel-rood hart bouwde gisteren een feestje. “Ik denk dat we straks de deuren van het ­stadion opengooien”, zegt Penninckx, hoofdaandeelhouder van KV Mechelen en CEO van retailgroep FNG. “We spelen opnieuw in 1A. KV Mechelen, back where we belong.” Ook in de drie televisie-interviews voordien dreunde Penninckx diezelfde slogan op. Soms moet er al eens een take worden overgedaan. De sterke man van KVM wordt al eens gedribbeld door zijn eigen enthousiasme. Maar de bottomline is duidelijk. “Deze uitspraak van het BAS voelt voor mij als het winnen van een derde Beker van België.”

4

Je hebt 26% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • frank huyghe

    BERICHT aan elke ploeg in 1A niet tegen spelen geef jezelf de forfait cijfers --- en laat ze kampioen worden in 1A zonder dat ze hoeven te spelen ?? !!!!!!!!!!!!!!!!! ...........Laat ze alles winnen .............

  • Wilfried Vanden Berg

    Waar rook is , is vuur . Wie gelooft nog in de eerlijkheid van zulke clubs ? Schijnheiligheid troef .

Lees meer