5
BELGA

FT België. Lommel neemt leiding over van Union in 1B - Dury: "Wie problemen heeft, moet dat in mijn bureau komen zeggen”

Lommel nieuwe leider in 1B

Lommel heeft op de elfde speeldag in de Proximus League de leiding overgenomen van Union. Lommel ging met 0-2 winnen op het veld van rode lantaarn Tubeke, dat nu al vier wedstrijden op rij tegen een nederlaag aanliep.  In Tubeke vielen de doelpunten na de pauze. Sam Valcke opende na 53 minuten de score, Leonardo Rocha Miramar zette in de toegevoegde tijd de 0-2 eindstand op het scorebord.

Morgen sluit de derby tussen het geplaagde KV Mechelen en Beerschot Wilrijk deze speeldag af. Mits een zege kunnen beide ploegen op gelijke hoogte met Lommel komen. 

5
BELGA

Union laat zege in toegevoegde tijd liggen

Union Sint-Gillis is vanavond op de elfde speeldag in de Proximus League niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel op het veld van Roeselare. Het zag er nochtans goed uit voor de Brusselaars, die 0-1 voor stonden dankzij een doelpunt van Perdichizzi en bovendien een man meer op het veld telden na de uitsluiting van Camargo. Diep in de toegevoegde tijd lukte Schmisser echter nog de gelijkmaker.

Refs krijgen geen diner meer na match

Scheidsrechters uit 1A en 1B mogen voortaan geen maaltijd meer krijgen van de thuisspelende clubs. Het klimaat na ‘Propere Handen’ leent zich daar niet meer toe, oordeelt het Referee Department. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist was niet bereikbaar voor commentaar. “De beslissing kwam er in overleg met de refs zelf”, zegt woordvoerder Pierre Cornez. De bond wil alle schijn van belangenvermenging vermijden. De maatregel geldt enkel in het profvoetbal.

5  Alexandre Boucaut leidde gisteren Club Brugge - Waasland-Beveren in goede banen.
BELGA Alexandre Boucaut leidde gisteren Club Brugge - Waasland-Beveren in goede banen.

Morioka niet fit

De Japanse journalisten die wekelijks present tekenen in het Astridpark zullen ontgoocheld zijn. Hein Vanhaezebrouck kan tegen Cercle Brugge geen beroep doen op Ryota Morioka. De aanvallende middenvelder ondervindt te veel hinder aan de knie. “Het is wel geen ernstige blessure, maar Cercle komt sowieso te vroeg”, aldus Vanhaezebrouck. Frank Boeckx (lies) is onzeker. De aftrap wordt zondag gegeven door Bart Goor en Guillaume Gillet.

5 Ryota Morioka.
Photo News Ryota Morioka.

Dury: “Wie problemen heeft, moet dat in mijn bureau komen zeggen”

“Het deed pijn.” Francky Dury kwam gisteren voor het eerst terug op de negatieve verhalen over zijn functioneren binnen Zulte Waregem. “Zeker omdat het van personen binnen de club kwam. Kijk, je hebt mensen die zoeken naar oplossingen en anderen die altijd voor problemen zorgen. Hoe klein je inbreng ook is: je loopt niet naar de media om je ongenoegen van de voorbije tien jaar te ventileren. Ik vind dat spijtig, want dit schaadt het imago van onze club. Bovendien stond er veel onzin in. Als je problemen hebt, moet je dat komen zeggen op mijn bureau. Maar net dié mensen zie je niet.” Dury benadrukt dat eendracht de enige manier is om uit de malaise te geraken. “Ik ben een professional en laat me niet beïnvloeden door negatieve mensen. Iedereen die hier werkt, moet zich voor honderd procent engageren om hieruit te komen. Tonen aan iedereen dat je aan hetzelfde zeel trekt. Niet door op het moeilijkste moment in twaalf jaar in de pers te reageren. Wanneer een grote club in de problemen komt, blijft ze overeind door hand in hand naar oplossingen te zoeken. Dat moeten we nu ook doen.” (VDVJ)

5 Francky Dury.
BELGA Francky Dury.

Hoofd scouting Mbuyu vertrekt bij Anderlecht

Reorganisatie bij de scouting van Anderlecht. Dimitri Mbuyu, die aan het hoofd van de cel stond, heeft Anderlecht in onderling overleg verlaten. Dat deed hij na een goed gesprek met manager Luc Devroe. Op korte termijn is de verwachting dat Pieter Eecloo, die al bij de recordkampioen werkte als secretaris van de scouts, het takenpakket van Mbuyu overneemt. (NVK/PJC)

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • dretie munkies

    Essevee zou inderdaad beter zijn met een andere doelman in doel, maar het is daar alleen dat het schoentje wringt : ze maken ook geen goals meer zoals vroeger en één van de hoofdoorzaken is de VAR ! Sedert de Var er is kan Harbaoui niet meer zijn elleboogstoten uithalen zoals hij dat vroeger systematisch bij elke fase deed : hij zal dus zeker opnieuw geen topscorer worden !

  • Victor Avanti

    Morioka heeft nooit in Lokeren gespeeld.

Lees meer