7 Michael Krmencik in duel met Jan Vertonghen tijdens een oefeninterland van de Rode Duivels tegen Tsjechië.
TOM GOYVAERTS/GMAX Agency Michael Krmencik in duel met Jan Vertonghen tijdens een oefeninterland van de Rode Duivels tegen Tsjechië.

FT België: Serieuze tegenvaller voor Lokeren - Tsjechische scherpschutter aangeboden bij Anderlecht

Hoelang ligt de middenvelder van jouw favoriete ploeg in de lappenmand? Een speler die een schorsing moet uitzitten voor een belangrijke wedstrijd? Een zomeraankoop die tegenvalt en meteen op de transferlijst belandt? Al het grote en minder grote nieuws over de Belgische voetbalclubs lees je in onze dagelijkse rubriek Football Talk België.

STVV aanvaardt schorsing Bezus

STVV gaat niet in beroep tegen de schorsing van een speeldag voor Roman Bezus. De Geschillencommisie had het eerdere schorsingsvoorstel van het Bondsparket trouwens al bevestigd. Dat betekent dat coach Jonas De Roeck zijn Oekraïense middenvelder niet kan opstellen tegen Eupen, nu zaterdag. Ook centrale verdediger Teixeira is dan trouwens geschorst. De Portugees pakte tegen Zulte Waregem zijn vijfde gele kaart.

7
Photo News

KV Mechelen betaalt 1.000 euro boete voor vuurpijlen in Charleroi

KV Mechelen heeft een boete van 1.000 euro betaald, nadat supporters in de wedstrijd op het veld van Charleroi (2-0) op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League vuurpijlen hadden afgestoken.

Op het halfuur besliste scheidsrechter Erik Lambrechts de partij van 17 november tijdelijk stil te leggen. De Mechelse supporters staken vuurpijlen af, waardoor het Stade du Pays gehuld werd in een rookwolk. Lambrechts oordeelde dat het moeilijk spelen was door de beperkte zichtbaarheid en legde het competitieduel stil zodat de rook kon wegtrekken.

Op basis van het verslag van de scheidsrechter en dat van de Match Delegate vorderde het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) een boete van 1.000 euro. Malinwa verzette zich daar niet tegen en zal het bedrag ophoesten.

7
BELGA

Maric (Lokeren) vier tot zes weken out

Serieuze tegenvaller voor Peter Maes en Sporting Lokeren. Gisteravond onderging centrale verdediger Mijat Maric (33) een MRI-scan, zonet kwamen de tegenvallende resultaten binnen. Daaruit blijkt dat de Zwitser sukkelt met een stressfractuur aan de heup. Kalenderjaar 2017 zit er meteen op voor Maric, die aankijkt tegen een inactiviteit van vier tot zes weken. Hij moet de komende twee weken platte rust houden en mag nadien langzaamaan hervatten. Maric hoopt speelklaar te raken na nieuwjaar. (MVS)

7 Mijat Maric.
BELGA Mijat Maric.

Anderlecht wil meer dan 500.000 euro van Suárez

Het einde van de soap is nog niet nabij. Behoudens verrassingen gaat Anderlecht in beroep in de zaak-Matías Suárez. De FIFA veroordeelde de ex-Gouden Schoen tot de betaling van 540.000 euro aan paars-wit. Dat deed het nadat Suárez vorig jaar éénzijdig zijn contract bij de landskampioen verbroken had omwille van de terreurdreiging, maar voor de Wereldvoetbalbond was dat geen geldige reden. RSCA meent evenwel dat het recht heeft op een grotere schadevergoeding - het denkt aan op zijn minst 2 miljoen euro - en onderneemt daarom nu extra stappen. De kans is groot dat ook Suárez, die nu in Argentinië voetbalt, in beroep gaat. (PJC)

7
photonews

Sá Pinto volgde bekermatch vanuit hotel

Waar was Sá Pinto? Geen spoor van de Standard-coach in de tribunes van de Versluys Arena gisteren. En ook de technische staf van de Rouches hield de lippen achteraf stevig op elkaar. "Een groot geheim", grijnsde de physical coach. "Alleszins niet in het stadion", verklaarde assistent Rui Mota op zijn persconferentie. Wat blijkt: Sá Pinto, die zijn tweede van drie wedstrijden schorsing uitzat, volgde de partij in het Thermae Palace Hotel, waar Standard verbleef. Voor de warmere temperaturen? Nee, wellicht om strategische redenen. In de tribune had Sá Pinto een controleur van de voetbalbond naast zich gekregen, die erop zou toezien dat hij niet in contact stond met zijn staf. Vanuit het hotel kon de coach wel probleemloos richtlijnen doorgeven. (VDVJ/TTV/FDZ)

7
BELGA

Tsjechische scherpschutter aangeboden bij Anderlecht

Michael Krmencik. Die naam ligt sinds kort op het bureau van Herman Van Holsbeeck. Makelaars hebben de 24-jarige spits van Viktoria Plzen aangeboden bij Anderlecht. De statistieken van de Tsjechische international (11 caps, 6 goals) zijn alvast prima: hij zit dit seizoen aan 11 doelpunten in 14 competitiewedstrijden. In de Europa League - Plzen werd in poule G groepswinnaar voor Steaua Boekarest - scoorde de Tsjech drie keer. Krmencik meet 1.90 meter, zijn marktwaarde wordt op ongeveer 2,5 miljoen euro geschat. Nog bij Anderlecht, dat een scorende aanvaller zoekt, linken Braziliaanse media spits Carlos Eduardo (21) van het lokale Goias aan de recordkampioen. Er is zelfs sprake van een bod, maar dat werd ons niet bevestigd. (PJC)

7 Michael Krmencik in actie met Viktoria Plzen in de Europa League.
AFP Michael Krmencik in actie met Viktoria Plzen in de Europa League.

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • patrick roels

    Allee de competitie vervalsing gaat beginnen

  • didier de coster

    lokeren zal dit jaar moeten opletten om niet te zakken , daar is duidelijk versterking nodig , maar onze lambrechts met zijn zwarte kas zal wel ne keer wa aantrekken zeker

Lees meer