3 Lovre Kalinic kreeg de trofee uit handen van Branko Strupar.
Photo News Lovre Kalinic kreeg de trofee uit handen van Branko Strupar.

Lovre Kalinic (Gent) Doelman van het Jaar: wintertransfer die schot in de roos werd

Wintertransfers zijn zelden schoten in de roos, maar dat was de overgang van Lovre Kalinic vorig jaar wel. De Buffalo's legden 3,1 miljoen euro neer, toen nog een recordbedrag, voor de Kroaat van Hajduk Split. Dat bleek al snel 'money well spent': Kalinic noteerde bij zijn intrede meteen drie opeenvolgende clean sheets, met onder andere knappe saves tegen Lokeren en Club Brugge en al snel ging hij in en rond Gent als 'Kalinic de onklopbare' door het leven. Ook Play-Off 1 zette hij sterk in, met slechts 2 tegengoals in de eerste 5 matchen. De Buffalo's strandden als derde, maar Kalinic maakte indruk - in die mate dat vorige zomer Everton aan hem dacht. Maar van een transfer kon er (nog) geen sprake zijn, oordeelden ze in de bestuurskamer van de Ghelamco Arena.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Deels door blessureleed deelde Kalinic in de Gentse malaise begin dit seizoen, maar onder Yves Vanderhaeghe kwam hij weer helemaal aan de oppervlakte. In de eerste tien matchen onder Vanderhaeghe kregen de Buffalo’s amper vijf goals tegen en in zes van die die tien wedstrijden wist de coole Kroaat zonder mouwen zijn netten ongeschonden te houden.

Kalinic kreeg zijn trofee uit handen van zijn landgenoot Branko Strupar, de gewezen topschutter van Genk die de Gouden Schoen 1998 op zijn naam mocht schrijven.

3
Photo News
3
Jan De Meuleneir/Photonews

Doelman van het Jaar:

1. Lovre Kalinic (AA Gent) 302

2. Frank Boeckx (Anderlecht) 196

3. Nicolas Penneteau (Charleroi) 149

4. Sinan Bolat (Antwerp FC) 128

5. Colin Coosemans (KV Mechelen) 55

6. Guillermo Ochoa (Standard) 44

7. Hendrik Van Crombrugge (AS Eupen) 43

8. Matthew Ryan (RC Genk) 31

9. Thomas Kaminski (KV Kortrijk) 28

10. Matz Sels (Anderlecht) 27

11. Davino Verhulst (Lokeren) 25

12. Silvio Proto (KV Oostende) 16

13. Logan Bailly (Moeskroen) 8

Lucas Pirard (Sint-Truiden) 8

15. Sammy Bossut (Zulte Waregem) 7

16. Ethan Horvath (Club Brugge) 5

17. Ludovic Butelle (Club Brugge) 4

Jean-Francois Gillet (Standard) 4

19. William Dutoit (KV Oostende) 2

Davy Roef (Waasland-Beveren) 2

21. Bary Boubacar Copa (Lokeren) 1

Danny Vukovic (RC Genk) 1

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roos Desreveaux

    een zeer goede keeper maar ik heb echt gedacht dat penneteau de doelman van het jaar zou geworden zijn. die keeper komt van ver en heeft zich in enkele jaren opgebouwd tot een zeer sterke keeper, kalinkic is toch de keeper van kroatie, denk ik toch? en heeft hopen ervaring.penneteau heeft aan zijn niveau mogen werken. daarvan mijn voorkeur voor hem.en waar blijven die belgische keepers? verleden tijd........

  • Jef Vergassen

    Had altijd Penneteau moeten zijn, veel meer kwaliteiten. Diene bliemkoolkweker van Gent heeft veeeeeeel te danken aan de sterke tandem Gigot-Mitrovic!!!

Lees meer