8
Joel Hoylaerts - Photo News

Exclusief voor abonnees

Topfavoriet Ruud Vormer bij Johan Boskamp: "Neen, ik ben geen wow-voetballer. En dan? We zijn niet allemaal Izquierdo, hé"

Topfavoriet Ruud Vormer praat met eerste buitenlandse Gouden Schoen Johan Boskamp

Het was wat uitkijken of Ruud Vormer (29) geen rugblessure zou oplopen door een te hardhandig optreden van zijn landgenoot, maar de samenkomst met Johan Boskamp (69) verliep zonder problemen. De eerste buitenlandse Gouden Schoen ooit meets de derde Nederlandse Gouden Schoen? Twee Hollanders, recht voor de raap. "Neen, ik ben geen wow-voetballer. En dan?!"

Ruud, wie was in 1975 de eerste buitenlandse Gouden Schoenwinnaar?

Vormer: "Hm... Rob ­Rensenbrink!"

Bijna, die won een jaar later.

Boskamp: (grijnst en schiet in de lach) "Daar hebben ze nog spijt van..."

Vormer: (lacht) "Oh, was jij het?! De ­enige twee Nederlanders, toch?"

Klopt, zou Ruud Vormer een verdiende opvolger zijn?

Boskamp: "Voor mij wel. Ook al is er discussie over. Als ik zelf had moeten kiezen tussen Boskamp en Rensenbrink, had ik ook Rensenbrink gekozen. Omdat Rob de betere en mooiere voetballer was. Maar Ruud heeft ook zijn kwaliteiten. Hij is de aanjager en neemt zijn ploeg mee op sleeptouw. Dat speelt ook mee. Vooral dit jaar is hij o zo belangrijk. Als je ploeg dan ook nog eens voor de prijzen meedoet, heb je als speler al een voorsprong. ­Eigenlijk was hij bij Roda al op het niveau dat hij nu etaleert. Bij Feyenoord had hij dan weer Clasie die hem uit de ploeg hield. Nu is daar geen sprake van."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • François Nuyts

    Wegens gemis aan een speler die echt een Gouden schoen verdiend moet er wel iemand hem krijgen natuurlijk . Vormer , een goede voetballer hoor , maar van een Gouden schoen verwacht je wel een beetje meer dacht ik .

  • Richard Tolenaars

    Heel juist Bob Jansens, de gouden schoen voor iemand waar ik ook niet voor naar een stadion ga.

Lees meer