12 Sonck kreeg zijn Gouden Schoen uit handen van Pele.
Photonews Sonck kreeg zijn Gouden Schoen uit handen van Pele.

Exclusief voor abonnees

Wie wordt ‘de Schoen der Schoenen’? Van 40 naar 31: “Hij groeide op in café en was graag zanger geworden, maar hij scoorde vanuit de kleinste ruimte”

Alain Ronsse, Hugo Camps en Aimé Anthuenis kiezen de ultieme winnaar uit 52 laureaten

De jury van de Schoen der Schoenen, bestaande uit Hugo Camps, Aimé Anthuenis en Alain Ronsse, ervaren journalist van Het Laatste Nieuws, heeft alle nominaties gerangschikt. We beginnen achteraan om de spanning erin te houden. Een bloedstollende spanning, zoals straks zal blijken. Het probleem van dit voetballand is dat het te veel goede voetballers heeft. Die luxe maakt jureren er niet makkelijker op. Uiteindelijk zijn in de rangschikking van de 52 laureaten volgende spelers opgenomen op de plaatsen 40 tot 31. 

José Izquierdo (40), Lei Clijsters (39), Aruna Dindane (38), Fernand Boone (37), Philippe Albert (36), Wesley Sonck (35), Mbark Boussoufa (34), Maurice Martens (33), Branko Strupar (32) en Johan Boskamp (31). Lees in onze Plus-zone hieronder waarom zij op deze plaats staan.

12 Ronsse, Camps en Anthuenis.
PhotoNews Ronsse, Camps en Anthuenis.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • marc germeau

    Generaties vergelijken is inderdaad moeilijk, maar je kan je wel laten leiden door de indruk, door de impact een bepaalde speler kan hebben, zelfs 40 of 50 jaar nadien. Wat ook telt is wat ze internationaal verwezenlijkt hebben of bij andere clubs. En dan steekt Rensebrink er met hoofd en schouders bovenuit met 2 WK finales met Oranje (in 78 nog bal op de paal) en 3 Eurocup finales met RSCA (waarvan hij telkens DE man was). De top 3 zal wel VanHimst/Rensenbrink/Van Moer zijn

  • Philippe Deckers

    Rob Rensenbrink zonder twijfel.

Lees meer