4
BELGA

Het komt niet meer goed tussen Genk en Pozuelo: Spanjaard dreigt met contractbreuk

Het komt niet meer goed tussen Racing Genk en Alejandro Pozuelo. De 27-jarige Spanjaard heeft zijn zinnen gezet op een vertrek en is van plan om contractbreuk te plegen als Racing Genk hem niet laat gaan. 

Volgens de entourage van Pozuelo is de clausule in het contract van de middenvelder, die stipuleert dat hij voor een bedrag van acht miljoen kan vertrekken, nooit officieel geschrapt. In het kamp Pozuelo klinkt het dat Genk in een juridische strijd geen poot heeft om op te staan, maar de club weigert wel om de transfer naar Toronto te officialiseren. Daarom is Pozuelo van plan zijn contract eenzijdig te verbreken als Genk hem niet laat gaan. Een constructie waarbij Racing Genk Pozuelo tot mei in België zou houden en hem dan naar Toronto zou laten vertrekken voor minder dan acht miljoen werd in Canada van tafel geveegd. Zij willen hem nu als vervanger van Sebastian Giovinco of niet.

4
Photo News

Als Pozuelo in Genk vertrekt met de wet van 78 heeft dat zowel implicaties voor de club als voor hemzelf. Racing Genk krijgt geen transfersom meer, wel een schadevergoeding van Pozuelo. Pozuelo zal Genk een compensatie moeten betalen die gelijk is aan het loon dat hij nog zou verdienen tot het einde van zijn lopende contract. Dat is tot 2021 en zou neerkomen op een bedrag van om en bij de twee miljoen. Anderzijds zou in dat geval een transfer naar Toronto FC uitgesloten zijn. Spelers die contractbreuk hebben gepleegd, mogen niet worden aangetrokken door MLS-clubs. In dat geval is de kans groot dat Pozuelo naar China trekt. Daar zijn ze minder streng voor spelers die hun contract hebben verbroken. Pozuelo staat daar in de belangstelling van Shanghai en Shenhua en Shenzhen FC.

4 Alejandro Pozuelo.
BELGA Alejandro Pozuelo.

Genk zelf liet in een persbericht weten dat ze niet van plan zijn Pozuelo nu te laten gaan omdat er zeer duidelijke afspraken zijn gemaakt met de hele spelersgroep. “Meer dan één speler bleef met het oog op het in stelling brengen van de sterkst mogelijke ploeg voor het vervolg van het seizoen. Het juridisch dossier sterkt Genk om vol voor het sportieve project te kiezen. De club hoopt dat Pozuelo en zijn entourage zich kunnen vinden in het standpunt van de club.” Het ziet er op dit moment echter niet naar uit dat beide partijen tot een vergelijk zullen komen. 

4
BELGA

108 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Kristof Degros

    Als je 4x meer krijgt dan gaan de meestrn hun huidigr job ook houden zeker ... En als je dan nog moer kiezen wonen in Genk of Toronto dan is de keuze toch heel snel gemaakt. Trouwens iemand die wil vertrekken hou je toch niet

  • LUC HUON

    Is men in Genk zo naief om in de in Januari betoonde clubliefde te geloven? Nu bedriegt hij zijn club dubbel door toch te vertrekken en een vervanging onmogelijk te maken. Vraag me wel af waar die starre houding van Toronto vandaan komt?

Lees meer