2 .
rv .

Hoe moet het nu verder met Lierse? Terwijl er gewerkt wordt aan fusie met Lyra, overweegt Samy om toch nog bondsschulden op zich te nemen

De kans dat Lierse volgend jaar nog profvoetbal speelt, is quasi onbestaande. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) spreekt zich donderdag uit over Lierses onvolledig licentiedossier. "We bereiden ons voor op een doorstart in de amateurreeksen", aldus CEO Jan Van Elst.

In theorie kan Lierse het stamnummer overdragen naar een nieuwe rechtspersoon, maar daar zijn wel voorwaarden en gevolgen aan verbonden. Volgend seizoen zouden de Pallieters dan in tweede amateurklasse moeten beginnen. En als ze niet meteen kampioen spelen, zakken ze in het daaropvolgende jaar zelfs nóg een reeks. Bovendien kan het stamnummer alleen worden behouden als de bondsschulden - zo'n half miljoen euro - voor 30 mei worden betaald. Voor schulden aan leveranciers kan later nog een oplossing worden gezocht. "We gaan nu bekijken hoe we één en ander kunnen redden", ging Jan Van Elst nog verder. "Hoe dan ook moeten we overleggen met Maged Samy en de mensen van zijn bedrijf Wadi Degla. Samy is nog altijd eigenaar van de club en het stadion, dus veel zal afhangen van hoe hij het ziet. In elk geval hebben wij het gevoel dat Samy openstaat voor bepaalde ideeën." De Egyptenaar zou nu zelfs overwegen alsnog de betaling van de bondsschulden op zich te nemen, iets wat hij gek genoeg tot voor kort niet wou doen.

2 Lierse kampioen in 1997: Eric Van Meir aan het feest in de kleedkamer.
BELGAIMAGE Lierse kampioen in 1997: Eric Van Meir aan het feest in de kleedkamer.

Intussen wordt achter de schermen gewerkt aan een fusie met kleinere stadsgenoot Lyra, dat volgend seizoen stijgt naar de derde amateurklasse. Het initiatief gaat uit van supporterscollectief 'Lierse voor altijd'. Het enthousiasme van de achterban is groot. De supporters rekenen erop dat de leden van Lyra maandag het licht op groen zullen zetten om gesprekken aan te gaan. De huidige bestuursploeg van Lierse acht dit samengaan onwaarschijnlijk. "Hoofddoel blijft om met de bestaande club verder te werken" zegt Van Elst. "Ook op korte termijn, want wij hebben de vaste intentie om de laatste drie PO2-wedstrijden af te werken zoals voorzien."

Gisteravond verzamelden de echte fans nog op Het Lisp, het stadion van Lierse, en zongen ze supportersliederen. "Om, in het slechtste geval, 112 jaar Lierse in schoonheid af te sluiten", aldus deelnemer Lode Bogemans.

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • bob jansens

    Lierse zou beter fusioneren met Racing Mechelen...

  • bob jansens

    idd raymond van der craen, Lierse en Lyra zijn in het verleden al eens gefusioneerd. Een fusie met Lierse ligt voor de Lyra-supporters zeer moeilijk en heeft bovendien geen enkele meerwaarde voor Lyra.

Lees meer