Hoofdaandeelhouder KVM: “Veljkovic is meester-manipulator die iedereen in zijn web verstrikt”

In zijn slotpleidooi in de matchfixingzaak heeft de advocaat van Olivier Somers, hoofdaandeelhouder van KV Mechelen, de volledige schuld op spelersmakelaar Dejan Veljkovic geschoven. Die laatste wordt beschreven als een "meester-manipulator, die zowel journalisten, leden van het bondsparket, als voetbalbestuurders in zijn web spinde". Opvallend, ook Thierry Steemans (KV Mechelen) wordt niet uit de wind gezet.

Somers' advocaat hekelt de framing door het bondsparket alsof hij de architect van de vermeende matchfixing was. "De gevolgen van deze negatieve beeldvorming zijn zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak dramatisch. Denk maar aan de krantenartikels. Hoe zouden uw kinderen reageren? Hoe leg je dat uit aan zakenpartners? Aan spelers? Aan supporters? Het gaat hem vele jaren kosten om deze reputatieschade ongedaan te maken. Men had veel financieel leed en schade kunnen voorkomen als het bondsparket zijn onderzoek grondig gedaan had. Er zijn geen bewijzen dat met vereiste zekerheid kan worden vastgesteld dat er matchfixing was. Dit verhaal wordt gebouwd op iets dat losstaat van de werkelijkheid. Dit is pure fictie.”

Veljkovic

Voor de advocaat was er slechts één architect: Dejan Veljkovic. "De man die in deze procedure schittert in afwezigheid. Een meester-manipulator, die iedereen meekrijgt in zijn verhaal. Hij weeft een web rond zijn doelwit, waardoor het doelwit niet in staat is om de zaken objectief te bekijken. Zo slaagt hij erin om steeds meer macht te krijgen op het doelwit. Iemand die erin verstrikt zit, geraakt er maar heel moeilijk uit. Maar meneer Somers is er niét in verstrikt geraakt.”

Sinds zijn aanstelling in december 2017 claimt Somers een strijd gevoerd te hebben tegen spelersmakelaars. Ook de samenwerking met Veljkovic werd zo stopgezet. "Maar Veljkovic liet zich niet opzijschuiven. In januari 2018 werd Somers dagelijks gestalkt door Veljkovic. Die wilde gebruik maken van de sportieve malaise door een wit voetje te halen binnen een club die hem aan het buitenwerken is.”

"Er worden Somers over die match vier zaken ten laste gelegd: de benaderingen van Olivier Swolfs, Dirk Huyck, Olivier Myny en Davy Roef", aldus de advocaat, die verschillende telefoontaps aanhaalde die "Somers net vrijpleiten". Wel wordt Steemans, medebestuurslid van Somers bij Malinwa, niet buiten schot gehouden. Hij wordt als contactpersoon van Veljkovic geschetst. 

Wél kwam Eupen-Moeskroen regelmatig ter sprake in de taps. "Somers was gestresseerd en nam meermaals contact op om te vragen of Moeskroen wel voluit zou gaan tegen Eupen. Heel voetbalminnend Vlaanderen maakte zich op dat moment zorgen over de schimmige reputatie van Moeskroen.”

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • andre van de wege

    moest het gemeld hebben nu niet achteraf met afkomen, als het uitgelekt was.

  • Jean Emare

    Niets belet om niet mee te doen met malafide praktijken. Maar de bond stinkt zelf en onze politiekers doen NIKS met al het zwarte geld dat rondgaat. 1e prov. verdienen spelers nb. 1000 euro + winstpremie + goal. Walgelijk!

Lees meer