De bewuste fase: Frederik Faes heeft net op unfaire manier gescoord waardoor tumult ontstaat.
UNKNOWN De bewuste fase: Frederik Faes heeft net op unfaire manier gescoord waardoor tumult ontstaat.

Hooligans dreigen match KGR Katelijne te verzieken

Hooligans van verschillende topploegen dreigen zondag de match Oelegem-KGR Katelijne in derde provinciale te verstoren. Vorige week scoorde Frederik Faes van KGR Katelijne in de eindrondematch tegen Eendracht Zoersel een onfair doelpunt zodat KGR Katelijne naar de finale van de eindronde voor promotie naar tweede provinciale mocht.

Hooligans
"We wachten de wedstrijd met een bang hart af", zegt Krist Lundstrom, secretaris van Oelegem SK, de derdeprovincialer uit Ranst. "Op het internet circuleren oproepen van de harde kernen van verschillende topclubs om Katelijne een lesje te komen leren. Van KV Mechelen bijvoorbeeld en van Antwerp. En zelfs van het Nederlandse NAC Breda. Ze viseren allemaal onze tegenstander KGR Katelijne. Hoewel we er niets mee te maken hebben, dreigen we wel mee in de brokken te delen. Gelukkig zal er een flinke politiemacht aanwezig zijn."

Betwiste treffer
De hetze tegen KGR Katelijne woedt intussen al een week en is allemaal het gevolg van de treffer van Faes. De spits van Katelijne gaf de bal in de slotfase van de partij tegen Zoersel niet terug na een blessurebehandeling van een tegenstander. Faes kreeg de bal via een inworp, passeerde enkele stilstaande verdedigers en schoot het leer genadeloos binnen. De wedstrijd eindigde op 0-1. Zeven combi's waren nodig om de spelers van Katelijne achteraf te ontzetten. (dea/belga)

Bekijk hier nogmaals de beelden.

Lees meer