6
getty

"Mitrovic moet niet aan de benen van de verdedigers denken, maar aan de netten!"

Jan Mulder vraagt zich af hoe het nog met Mitrovic zou zijn

Aleksandar Mitrovic viel vorige week in in zijn eerste wedstrijd voor Newcastle en beging na 20 seconden een overtreding die hem een gele kaart opleverde. Het was een wilde tackle die de scheidsrechter met rood had moeten honoreren. De ref is een Engelsman die eerst in gesprek gaat met een dader, die een onschuldig gezicht trekt, en dan geel krijgt (al een hele straf op het tackelende eiland).

Mitrovic is een professional die graag amateuristisch te werk gaat. Iedereen kijkt met open mond toe, maar manager McClaren van FC
Newcastle heeft maar één angst, hij zei de volgende dag: "Mitrovic
should not lose his devil."

Trainers. Ik snap ze. McClaren debiteert wel een of andere psychologische voetbalwijsheid om slim te lijken. "He should not lose his devil". Mitrovic moet zichzelf blijven. Dat lijkt mij niet. Mitrovic moet zo snel mogelijk zichzelf veranderen. Niet aan de benen van de verdedigers, maar aan de netten van het doel moet hij  denken, anderhalf uur lang.  Hoe verging het hem dit weekeinde in de tweede wedstrijd, tegen Swansea? Hij bleef zichzelf. Mitro kreeg geel.

Ik ga een opleidingsinstituut voor professionele coaching opstarten. Hoofdattractie van mijn instituut: hoe verander je spelers, coach! Dus Dierckx minder laten praten en mekkeren, Januzaj vrolijker leren kijken (cursus lachen), Gillet bescheidenheid inwrijven, Defour ouderwets scheren in de 'barbershop' en fris en fruitig aan de aftrap laten verschijnen, Praet wordt verlost van zijn ernst en werklust en krijgt er opgewektheid en klasse met rust voor in de plaats. Alleen Berrier blijft zichzelf. Niets meer aan doen.

6
getty

Ik ga een opleidingsinstituut voor professionele coaching opstarten. Hoofdattractie van mijn instituut: hoe verander je spelers, coach!

Jan Mulder
6
Joost De Bock
6
photo_news
6
photo_news
6
Joost De Bock

Lees meer