4
Joost De Bock

Jan Mulder over Moeskroen-STVV: "Voor de reviewcommissie ermee!"

Tien dagen geleden kreeg Edmilson van Sint-Truiden een tweede gele kaart na een gevaarlijke tackle op een speler van Club Brugge. Het was rood. Edmilsons sympathieke trainer Ferrera vond het wel meevallen. Die maandag in Extra Time vroeg ik aan Yannick Ferrera of hij zijn spelers op al te schandalig spel wees en dat ze dit, in het belang van de gezondheid van tegenstander en misschien ook van de overwinning van zijn Sint-Truiden, moesten laten. Ja, antwoordde Yannick, hij sprak daarover met ze.

Zaterdag. De tweede speeldag was nog geen drie minuten oud toen verdediger Ruben Fernandes (Sint-Truiden) met gestrekte benen als wapen Dimitri Mohamed van Moeskroen-Péruwelz voorgoed uit de voetbalsport probeerde te schieten. Hij kreeg een gele kaart. De scheidsrechter zal zoals gebruikelijk hebben gedacht: 'Het is nog te vroeg in de match voor een rode.'

Dodemansactie
Bagayoko (inderdaad, Sint-Truiden) ging tegen het einde over de schreef met eenzelfde dodemansactie en kreeg rood aangezien het in de 75-ste minuut gebeurde; dan mag de ref rood trekken. Opvallende bijkomstigheid. Nog tijdens de verschrikkelijke overtreding steken de misdadigers de armen in de lucht en zwaaien naar de hand van de ref die naar de borstzak gaat: 'Ik deed niks.' Knappe techniek. Personen die door alle tucht- en reviewcommissies zwaar bestraft zouden moeten worden? Fernandes en Bagayoko natuurlijk. Maar zeker ook trainer Ferrera en scheidsrechter Vanbecelaere.

4
Joost De Bock

Personen die door alle tucht- en reviewcommissies zwaar bestraft zouden moeten worden? Fernandes en Bagayoko natuurlijk. Maar zeker ook trainer Ferrera en scheidsrechter Vanbecelaere.

Jan Mulder
4
belga
4
belga

Lees meer