Jesse De Preter is de nieuwe CEO van BX Brussels
BELGA Jesse De Preter is de nieuwe CEO van BX Brussels

Jesse De Preter wordt CEO van BX Brussels

BX Brussels, de club waarin Vincent Kompany investeert, stelt Jesse De Preter aan als CEO. Dat is vandaag bekendgemaakt. De voormalig zakenadvocaat was eerder actief bij Club Brugge en Lierse en was bestuurslid bij de Pro League. De vierdeklasser zegt hiermee "de kaart van een snelle professionalisering te trekken."

"We hebben onze tijd genomen in de zoektocht naar een geschikte CEO", reageert Kompany. "Jesse werd me door enkele mensen getipt. We hebben verschillende ontmoetingen gehad en ik ben er van overtuigd dat hij de geknipte man is voor de job. Hij combineert de juiste ervaring met de juiste drive en deelt zowel mijn sociale als sportieve visie op het BX Brussels project. Jesse zal ook goed worden omringd. Mijn zus Christel is voorzitter, en Junior Ngalula blijft sportief directeur. Samen zullen ze de lijnen uitzetten."

De Preter zal op zelfstandige basis voor BX Brussels werken via zijn consultancy kantoor Atticus Sports Management.

"In feite is BX Brussels een deel van een breder dienstenpakket dat Atticus Sports Management aan Vincent Kompany gaat leveren", verduidelijkt hij. "Ik zal verantwoordelijk zijn voor de strategische leiding van BX Brussels, maar ook van de vzw VICA (het liefdadigheidsproject van Kompany en zijn echtgenote Carla) en ga ook optreden als adviseur van Bonka Circus (het managementbureau/productiehuis dat Kompany's management verzorgt)."

"Dit is een prachtig project. Ik vergelijk het voetbal in Brussel graag met een slapende reus. Er zijn tal van problemen, maar tegelijk zijn de mogelijkheden onbegrensd."

Lees meer