5
Photo News

Jonge Duivels kunnen niet stunten tegen Spanje (2-1), EK is met 0 op 6 zo goed als zeker voorbij

Geen Belgische stunt tegen Spanje op het EK voor Beloften. De troepen van Johan Walem moesten voor ‘La Rojita’ buigen met 2-1. Invaller Fornals velde in de slotminuten het harde verdict. Voor de Rode Duivels is het EK met 0 op 6 (zo goed als) voorbij.

Halfweg mochten de Duivels nog dromen van een broodnodige zege. Bornauw frommelde na een hoekschop de gelijkmaker binnen nadat Olmo de Spanjaarden vroeg op voorsprong had gebracht. Voordien was een goal van Lukebakio (terecht) afgekeurd wegens buitenspel. Lokeren-doelman Ortwin De Wolf, die de naar de bank verwezen Jackers tussen de palen verving, voorkwam met een puike redding dat Ceballos de Belgen met een nieuwe achterstand opzadelde. Ook de paal hielp een handje bij een pegel van het raspaardje van Real Madrid. Eén-één na 45 minuten in de bakoven van Reggio Emilia.

5 Ortwin De Wolf blonk uit tussen de palen.
Photo News Ortwin De Wolf blonk uit tussen de palen.

De tweede helft vormde zo’n 20 minuten lang een voorsmaakje van Diest Kermis, van oudsher een Hagelandse attractiepool in juli. De Wolf stond bijwijlen in een schietkraam, als bij wonder bleef het 1-1. Een ongrijpbare Ceballos miste eerst het onmisbare, nadien trof hij uit een vrije trap andermaal het houtwerk. Fornals alleen al had drie keer kunnen scoren, maar de ledematen voerden niet uit wat de geest beval. Een uitmuntende De Wolf redde in één en dezelfde fase pogingen van Olmo en Firpo. 

De Spaanse storm ging zowaar liggen, wat de Belgen enkele riante counterkansen opleverde. Helaas deden Amuzu, Schrijvers en (vooral) Leya Iseka daar veel te weinig mee. In het slot zette Spanje, dat moest winnen, nog één keer aan. Fornals kreeg tijd en ruimte om aan te leggen, De Wolf was kansloos tegen de kanonbal. Een zwaar verdict voor de Jonge Duivels, die met 0 op 6 zo goed als zeker hun koffers mogen pakken. Polen wierp later op de avond dankzij een verrassende 0-1-zege tegen Italië de Belgen immers nog een allerlaatste levenslijn toe. Als België op de slotspeeldag Italië klopt met twee doelpunten verschil én Polen ook Spanje verslaat, dan eindigen de Belgen alsnog tweede in hun poule. Wellicht zullen drie punten wel niet volstaan om beste tweede te zijn, maar als Engeland (dat geen IOC-land is en zijn eerste duel verloor) zich plaatst voor de halve finales, dan speelt België een barrage tegen de andere slechtste tweede voor het laatste Olympische ticket. Dat zijn wel veel als’en...

5 BondscoachJohan Walem heeft een troostend gebaar over voor Francis Amuzu.
Photo News BondscoachJohan Walem heeft een troostend gebaar over voor Francis Amuzu.
5 Leya Iseka, die te weinig deed met enkele counterkansen, ligt ontgoocheld op de grasmat.
Photo News Leya Iseka, die te weinig deed met enkele counterkansen, ligt ontgoocheld op de grasmat.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
5
BELGA

48 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • frankie bressinck

    In mijn ogen hebben ze een goed tornooi gespeeld. Er was maar 1 grote tegenvaller en dat was hun kapitein! Die slaagde erin om in 2 wedstrijden 7 kansen te missen!!

  • Karel Bellen

    Dit wordt geen gouden generatie, allemaal maar heel gewoontjes. Regelmatig verliezen en nu en dan eens winnen. Onmiddellijk weggezapt bij het eerste doelpunt van Spanje, het was toch verloren spel, dat zag men zo.

Lees meer