5
Photo News

Jonge Duivels kunnen niet stunten tegen Spanje (2-1), EK is met 0 op 6 zo goed als zeker voorbij

Geen Belgische stunt tegen Spanje op het EK voor Beloften. De troepen van Johan Walem moesten voor ‘La Rojita’ buigen met 2-1. Invaller Fornals velde in de slotminuten het harde verdict. Voor de Rode Duivels is het EK met 0 op 6 (zo goed als) voorbij.

Halfweg mochten de Duivels nog dromen van een broodnodige zege. Bornauw frommelde na een hoekschop de gelijkmaker binnen nadat Olmo de Spanjaarden vroeg op voorsprong had gebracht. Voordien was een goal van Lukebakio (terecht) afgekeurd wegens buitenspel. Lokeren-doelman Ortwin De Wolf, die de naar de bank verwezen Jackers tussen de palen verving, voorkwam met een puike redding dat Ceballos de Belgen met een nieuwe achterstand opzadelde. Ook de paal hielp een handje bij een pegel van het raspaardje van Real Madrid. Eén-één na 45 minuten in de bakoven van Reggio Emilia.

5 Ortwin De Wolf blonk uit tussen de palen.
Photo News Ortwin De Wolf blonk uit tussen de palen.

De tweede helft vormde zo’n 20 minuten lang een voorsmaakje van Diest Kermis, van oudsher een Hagelandse attractiepool in juli. De Wolf stond bijwijlen in een schietkraam, als bij wonder bleef het 1-1. Een ongrijpbare Ceballos miste eerst het onmisbare, nadien trof hij uit een vrije trap andermaal het houtwerk. Fornals alleen al had drie keer kunnen scoren, maar de ledematen voerden niet uit wat de geest beval. Een uitmuntende De Wolf redde in één en dezelfde fase pogingen van Olmo en Firpo. 

De Spaanse storm ging zowaar liggen, wat de Belgen enkele riante counterkansen opleverde. Helaas deden Amuzu, Schrijvers en (vooral) Leya Iseka daar veel te weinig mee. In het slot zette Spanje, dat moest winnen, nog één keer aan. Fornals kreeg tijd en ruimte om aan te leggen, De Wolf was kansloos tegen de kanonbal. Een zwaar verdict voor de Jonge Duivels, die met 0 op 6 zo goed als zeker hun koffers mogen pakken. Polen wierp later op de avond dankzij een verrassende 0-1-zege tegen Italië de Belgen immers nog een allerlaatste levenslijn toe. Als België op de slotspeeldag Italië klopt met twee doelpunten verschil én Polen ook Spanje verslaat, dan eindigen de Belgen alsnog tweede in hun poule. Wellicht zullen drie punten wel niet volstaan om beste tweede te zijn, maar als Engeland (dat geen IOC-land is en zijn eerste duel verloor) zich plaatst voor de halve finales, dan speelt België een barrage tegen de andere slechtste tweede voor het laatste Olympische ticket. Dat zijn wel veel als’en...

5 BondscoachJohan Walem heeft een troostend gebaar over voor Francis Amuzu.
Photo News BondscoachJohan Walem heeft een troostend gebaar over voor Francis Amuzu.
5 Leya Iseka, die te weinig deed met enkele counterkansen, ligt ontgoocheld op de grasmat.
Photo News Leya Iseka, die te weinig deed met enkele counterkansen, ligt ontgoocheld op de grasmat.
5
BELGA

49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • frankie bressinck

    In mijn ogen hebben ze een goed tornooi gespeeld. Er was maar 1 grote tegenvaller en dat was hun kapitein! Die slaagde erin om in 2 wedstrijden 7 kansen te missen!!

  • Karel Bellen

    Dit wordt geen gouden generatie, allemaal maar heel gewoontjes. Regelmatig verliezen en nu en dan eens winnen. Onmiddellijk weggezapt bij het eerste doelpunt van Spanje, het was toch verloren spel, dat zag men zo.

Lees meer